„Chanel“ mados namai tylos minute atsisveikino su K. Lagerfeldu

Prancūzų mados namai „Chanel“ antradienį tylos minute atsisveikino su dizaineriu Karlu Lagerfeldu. Per paskutiniosios kūrėjo kolekcijos pristatymą Paryžiaus mados savaitėje Didžiuosiuose rūmuose (Grand Palais) modeliai stabtelėjo ant podiumo. Daug į renginį susirinkusių žmonių vilkėjo juodus rūbus.

Po tylos minutės Didžiuosiuose rūmuose pasigirdo K. Lagerfeldo balsas – įraše mados caras kalbėjo apie savo pradžią „Chanel“ mados namuose ir karalienės Elžbietos II apsilankymą viename jo kolekcijos pristatymų. Renginys baigėsi ovacijomis, skambant muzikos legendos Davido Bowie hitui „Heroes“.

Tarp garsių renginio svečių buvo legendinio „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour, taip pat Claudia Schiffer, kurią devintojo dešimtmečio pabaigoje kaip modelį atrado K. Lagerfeldas. Tarp modelių ant podiumo buvo britė Cara Delevingne, ispanų aktorė Penelopė Cruz ir Kaia Gerber, buvusio topmodelio Cindy Crawford duktė.

Hamburge gimęs K. Lagerfeldas – vienas garsiausių mados kūrėjų pasaulyje – mirė prieš dvi savaites. Jam buvo 85-eri. Sausį dizaineris pirmą kartą nepasirodė „Chanel“ mados pristatyme Paryžiuje.

K. Lagerfeldas 36-erius metus dirbo mados namuose ir pavertė įmonę žinomu tarptautiniu mados koncernu su prabangiomis kolekcijomis, aksesuarais ir kvepalais. K. Lagerfeldo įpėdine tapo ilgametė jo bendražygė Virginie Viard.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių