D. Craigo dubleris degė filmo „Pasmerkti. Kauno romanas“ aikštelėje

  • Teksto dydis:

Režisieriaus Ramūno Rudoko vadovaujama komanda šiuo metu Kaune filmuoja pilnametražį vaidybinį filmą „Pasmerkti. Kauno romanas“.

Ši istorija paremta tikrais faktais ir kai kurie jų kelia šiurpą. Viename epizodų degė gyvas žmogus.

Tokią sceną atkartoti ekrane buvo patikėta didžiulę patirtį tarptautinėse kino aikštelėse sukaupusiam kaskadininkų komandos „Vilkas“ nariui Slavai Samuchovui. Jis yra dubliavęs ir Džeimso Bondo vaidmeniu išgarsėjusį aktorių Danielį Craigą, daugybę kitų pasaulinio lygio kino žvaigždžių.

Slava juokiasi, kad jo darbas turi privalumų: viename filme kaskadininkas, kitaip nei aktorius, gali įkūnyti keletą personažų. „Žiūrovai nemato mūsų veidų. Mes prieš kameras dirbame nugara. Jei pasirodysiu veidu, tame filme nebegalėsiu sukurti kitos scenos, nes jau turėčiau būti miręs. O jei „neapsišviečiu“ – galiu daug kartų mirti, kaip Dankanas Maklaudas“, – sako S. Samuchovas.

Jei pasirodysiu veidu, tame filme nebegalėsiu sukurti kitos scenos, nes jau turėčiau būti miręs. O jei „neapsišviečiu“ – galiu daug kartų mirti, kaip Dankanas Maklaudas.

Šiame versle jis dirba jau 20 metų, puikiai pažįsta įvairius pavojaus kriterijus. „Filmuojant „Pasmerktus“ pavojingumo laipsnis buvo išties didelis. Degimo scenoje buvau plika galva, be specialių apdangalų, tiesa, išsitepęs apsauginiu geliu. Degiau gal 15 sekundžių. Užteko vieno dublio, – per tiek metų viskas atidirbta. Tai buvo jau tikrai ne pirmas ir ne dešimtas mano degimas“, – pasakojo kaskadininkas.

Visiems, šio epizodo filmavimo metu buvusiems aikštelėje, kaito kraujas, stebint galingoje liepsnoje paskendusį žmogų. Tačiau vaidmenį atlikęs Slava viską vertino šaltakraujiškai.

„Ką man reiškia degti? Dirbti profesionaliai ir tiksliai atlikti tai, ko nori režisierius. Tuo metu galvoju apie vaidybą ir kontroliuoju tą situaciją. Ugnis – tokia pati stichija, kaip vanduo. Visi žinome, kad vandeny negalima kvėpuoti. Taip pat ir ugnyje. Ji priklauso ir nuo vėjo. Tai ir fizika, ir technika. Jei ką nors praleisiu – galiu nudegti. Bet jei nestresuoju – žinau, kaip tokioje situacijoje reikia judėti ir dirbu tol, kol režisierius pasako „cut“. O jei jis netyčia užsižiūrėtų į ugnį – aikštelėje visada yra triuko koordinatorius, kuris seka laiką ir žino ribas. Yra ir mūsų tarpusavio kodas, bet tai – slaptieji ženklai, kurių gal ir nereikia išduoti“, – šypteli S. Samuchovas.

Filmas „Pasmerkti. Kauno romanas“ Ramūnui Rudokui yra režisūrinis debiutas. Tačiau su savo pareigomis, anot kaskadininkų, jis puikiai susitvarkė.

„Man labai patinka, kad R. Rudokas tiksliai įsivaizduoja, ką jis nori matyti ir labai gerai tai paaiškina. Be to, jis yra atviras idėjoms ir dialogui. Pavyzdžiui, jei tai yra triuko scena, mes aptariame, kaip ją padaryti saugiau ir gražiau. Malonu, kad jis išklauso pasiūlymus ir adaptuoja tai, – sako S. Samuchovas. – Labai laukiu „Pasmerktų“ kino filmo premjeros. Ten tikrai bus įdomių epizodų. Kai filmas paremtas tikra istorija, jis turi kitą, kur kas didesnį svorį. Žiūrovai vertina tai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių