D. Fletcheris: segėjau prabangų laikrodį, bet neturėjau pinigų autobuso bilietui

Vaiko aktoriaus karjera trunka daugiausia 15 metų – vėliau tampi suaugęs ir sutrinki, nes vaikiškumas buvo sėkmės garantas. Taip apie savo nuopuolio priežastis LRT OPUS pasakoja režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras aktorius ir režisierius Dexteris Fletcheris.

Už pagalbą stojantis ant kojų būtent žmonai ypač dėkingas D. Fletcheris dabar kuria filmus, kurių paskutinis – apie britų olimpinį slidininką. Tiesa, pačiam D. Fletcheriui atsistoti ant slidžių buvo neleista.

– Ar per bendro gyvenimo su režisiere D. Ibelhauptaite metus jums pavyko pramokti lietuvių kalbos?

– Šiek tiek. Išmokau keletą pagrindinių lietuviškų frazių, spalvų, maisto produktų, kūno dalių pavadinimus. Juokauju, kad mano lietuvių kalbos žodynas panašus į ketverių metų vaiko. Taip pat moku svarbiausius žodžius, kuriuos vyras privalo pasakyti žmonai.

– Kur praleidžiate daugiausia laiko? Ar dažnai būnate Lietuvoje?

– Lietuvoje nebūnu labai dažnai, bet Dalia čia praleidžia daug laiko. Ji daug dirba dėl Lietuvos kultūros. Tikiuosi, kad jau netrukus ji grįš į Londoną ilgesniam laikui. Abiejų mūsų darbai tokie, kad turime daug keliauti. Filmuodamas savo paskutinį filmą, mėnesį praleidau Vokietijoje, mėnesį Londone, o greitai keliausiu į JAV. Keliaujame labai daug, bet mums su Dalia tai patinka. Džiaugiamės, kad darbas suteikia tokią galimybę.

– Ar pasaulyje yra vieta, kurią jūs su Dalia galėtumėte vadinti namais?

– Londonas. Nors ten praleidžiame mažiau nei šešis mėnesius per metus, bet tai – mūsų namai.

– Ar domitės politika?

– Nepasakyčiau, kad labai domiuosi ar aktyviai dalyvauju. Turiu savo pažiūras, kurias perėmiau iš tėvų, – tikiu socialine gerove ir lygybe. Deja, dabartinės britų valdžios savanaudiškumas manęs nežavi. Turime nuostabią sveikatos apsaugos sistemą, kuri šiuo metu patiria daugybę sunkumų – ilgos darbo valandos, mažas atlygis.

– Ar Jungtinė Karalystė turėtų pasilikti Europos Sąjungoje? Kokia jūsų nuomonė apie dabartinę pabėgėlių krizę Europoje?

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tardymas ne i nauda

tardymas  ne i nauda portretas
issakydami saves vertinima abieju drasokais zygiais ir paatviravimais maskuoja nepasitenkinima savimi

jos vidus

jos vidus portretas
dar baisesnis, matėm ,kokia pavydi ir dar tyčiojasi ,žemina dainininkes.

Medikas

Medikas portretas
Šie tipukai savo veikla grindžia agresyvia reklama. Jų "kūryba" nulio verta, bet jie visur lenda, su visais fotografuojasi, visur prašo pinigų, vienas kitą giria... Diedas savo boba piarina. Ar nejuokinga ? Buvęs alkoholikas ir narkomanas kalba apie kažkokią "kūryba". Griūk iš koto...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių