D. Ulvydas: norėjau atskleisti, koks žmogus yra D. Grybauskaitė

  • Teksto dydis:

Pasirodžius Donato Ulvydo filmo „Valstybės paslaptis“ anonsui, dažniausias klausimas, kurio sulaukia režisierius, – ar bus praskleisti tik didžiosios politikos užkulisiai, ar pamatysime prezidentę ne tik politikoje, bet ir kasdieniame gyvenime?

„Neįmanoma atskleisti asmenybės, neparodžius, ką prezidentė veikia laisvu nuo valstybės valdymo laiku, kokia būna tarp artimiausių žmonių, ne tik prieš televizijos kameras. Klausiausi prezidentės gyvenimiškų istorijų užgniaužęs kvapą, kartą net užmiršau įjungti kamerą, – atvirauja režisierius D. Ulvydas. – Teko ragauti ir prezidentės ruoštos kavos, ir silkės, tad labai džiaugiuosi, kad filme bus kadrų ir iš virtuvės, ir iš grimerinės, ir net iš paplūdimio. Žiūrovai turės galimybę pamatyti D. Grybauskaitę kitokią, nei yra įpratę stebėti per televizorių. Prezidentė – realus žmogus, ne tik pareigybė: kvatojanti iki ašarų ir susigraudinanti iki užkimimo, jautri, pikta, kandi, liūdna, žaisminga – visokia, jai visiškai nesvetimi visi žmogiški dalykai.“  

 

 

Tik iš feisbuko esame girdėję apie prezidentės pomėgius ir žinome, kad ragauti prezidentės bičių medaus yra tekę ne tik Lietuvos garsintojams, bet ir Popiežiui, Švedijos Karaliui ir Kalėdų Seneliui  Laplandijoje.

Filme, kuris šalies kino teatrus pasieks jau balandžio 12 d., bus galima pamatyti, kokių nuotykių yra patyrusi prezidentė, kas buvo jos mokytojai, kada nusipirko pirmuosius džinsus ir kokias baudas mokėjo už greičio viršijimą.

Kita vertus, kaip teigia antrus metus prie šio filmo projekto dirbantis režisierius, tampa akivaizdu, kad pati prezidentė asmeninio gyvenimo detalių nesureikšmina, jai svarbiau vertybės, kurių turi arba neturi žmogus. Todėl filmas „Valstybės paslaptis“ – tai filmas ir apie prezidentės, ir mūsų pačių vertybes: išsaugotas, išsiugdytas, puoselėtas, sustiprinančias, o  kartais išduotas.

Taip pat pamatysime, kokią šalies vadovę mato žurnalistai ir su kokiu charakteriu susidūrė kartu dirbę žmonės. Įvairiomis aplinkybėmis skleisis ir kietas prezidentės lyderės įvaizdis, įkvepiantis nustoti krūpčioti ir labiau pasitikėti savimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BET

BET portretas
nutraukoje tai KGB kobra,tai tokia ir yra.

O

O portretas
KGB kobra,"grazi" nuotrauka.

Anonimas

Anonimas portretas
nuotraukoje kobra ir tiek.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių