D. Zvonkus ir Stano: nesam asilai, kurie nežino, ką daro

  • Teksto dydis:

Netrukus po to, kai du Lietuvos atlikėjai Deivydas Zvonkus ir Stano viešoje erdvėje pristatė dainą „Rusai vėl puola“, kurioje pašiepia bauginimus dėl Rusijos keliamų grėsmių, jie sulaukė skambučio iš Krašto apsaugos ministerijos ir pasiūlymo susitikti.

„Buvom ministerijoje, sulaukėm kvietimo. Aš net kuprinę buvau susidėjęs su dantų šepetėliu – dėl viso pikto. Bet mes tikrai nesam du asilai, kurie nežino, ką daro. Po tos dainos kilus reakcijoms mes išties kelias dienas mąstėm, ką padarėm. Paskui nusiraminom – nėra gėda nei dėl vieno dainos žodžio. Tiesa, to kūrinio net neišeina pavadinti daina, tai – parodija“, – sako Stanislovas Savickis-Stano ir D. Zvonkus.

Daina „Rusai vėl puola“ sukėlė didžiulę reakciją, o abu atlikėjai viešoje erdvėje gavo „naudingų idiotų“ pravardę. Dviejų Lietuvos atlikėjų daina žibalo į ugnį įpylė dar labiau dėl to, jog kūrinys buvo paviešintas beveik „Zapad“ pratybų išvakarėse. „Tai buvo netaiklus šūvis“, – laidoje „Svarbios detalės“ sakė ekspertai. „Kodėl netaiklus? Tai buvo šūvis sau į koją“, – ironizavo atlikėjai.

Dauguma muzikantus smerkė, tačiau buvo ir tokių, kurie tvirtino, jog žmonės nesuprato humoro. Kaip laidos metu sakė „Lietuvos ryto“ žurnalistas, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, reakcija į šį kūrinį buvo gerokai per didelė, o pats kūrinys – tiesiog netalentingas pokštas.


„Man atrodo, kad tai yra labai netalentingai sukurtas pokštas, nes aš gerai pažįstu Deivydą Zvonkų, ir pažįstu jį 20 metų. Taip pat gerai pažįstu Stano ir žinau, kad jie gali padaryti daug šmaikščiau, daug geriau. Aš spėčiau, kad jie tiesiog dvi valandas neturėjo ką veikti, susėdo, parašė tą tekstą per 10 minučių. Jūs tikrai, vaikinai, galit geriau. Ir aš tikrai nemanau, kad Zvokus ir Stano namuose turi pasikabinę V. Putino nuotrauką. Jie gal net didesni Lietuvos patriotai, nei kai kurie kiti”, – sakė R.Zilnys.

Apie Rusijos keliamas grėsmes LRT studijoje diskutavo ir žinomi politikai, analitikai bei ekspertai. Seimo narės Rasos Juknevičienės teigimu, D. Zvonkui ir Stano nepavyko pajuokauti. „Informacinis karas vyksta, jis yra, o Kremlius labai meistriškai kuria ir dainas, ir kino filmus, tam skiria didžiulius pinigus, kuria informacinius kanalus, kuriuose tas žinutes skleidžia“, – sakė R. Juknevičienė.

Rytų Europos studijų centro analitikas Vytautas Keršanskas dainą yra pavadinęs „šūviu į savus“: „Kremliui nereikėjo mokėti, nereikėjo kurti, tą padarė savi atlikėjai. „Naudingi idiotai“ išsireiškimas nėra nukreipiamas į asmenis, tai yra politinis žargonas, apibrėžiantis veiklą arba žmones, kurie savo veiksmais pasitarnauja šiuo atveju Kremliui.“

Ekspertai sako, jog svarbu kalbėti ne tik apie pačią dainą, tačiau apie supriešintą visuomenę, kas taip pat yra naudinga mūsų kaimynams iš Rytų. „Du žmonės padainavo, ir apie tai diskutuoja nuo aukščiausio rango politikų iki žmonių troleibuse. Ar tai yra „vatnikai“, ar ne, ar tai yra patriotai, ar ne“, – sakė specialiųjų ir informacinių operacijų ekspertas Aurimas Navys.

LRT TELEVIZIJOS pokalbių laida „Svarbios detalės“ kartu su Živile Kropaite šį vakarą 21.30 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal ir ne asilai...

Gal ir ne asilai... portretas
Tikrai ne asilai.Gal šiokie tokie juokdariai.Tik ši dainelė gal ne visai apgalvota.Juk dar daug kam humoras nelabai suvokiamas.

Bilas

Bilas portretas
Vien dėl to, kad bandote įrodyti esantys ne asilai, tokie ir esate. Protingam niekada nereikia to įrodynėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių