Dainininkas Stano – apie užklupusią ligą ir tai, kas padeda nepalūžti

  • Teksto dydis:

Kompozitoriaus, muzikos prodiuserio ir dainų kūrėjo Stanislavo Stavickio-Stano gyvenimas apsivertė aukštyn kojom, kuomet jis išgirdo stingdančią diagnozę – kraujo vėžys. Žinomas vyras neslepia – ir šiandien, kai liga suvaldyta, kyla įvairių minčių, tačiau juodus debesis išblaškyti padeda kūryba, mylima žmona ir būrys nuostabių vaikų.

Gyvenimo būdo laidos „Raudonas kilimas“ kūrybinę komandą pakvietęs į savo antraisiais namais vadinamą studiją Stano atvirai prabils apie ryžtingą kovą su vėžiu, tėvystės išbandymus, prisimins pažintį su žmona, karjeros pradžią bei eigą ir pasidalins jautria žinute, skirta visiems, susidūrusiems su gyvenimą keičiančia liga.

Prieš daugiau nei 18 metų sparčiai išpopuliarėjusią muzikos grupę „Delfinai“ galima laikyti tam tikru to meto muzikos simboliu. Tačiau grupės lyderis Stano savo pirmaisiais kūriniais nėra linkęs didžiuotis.

„Aš klausau tų albumų ir man iki šiol už juos gėda. Tos dainos man yra banalios, tačiau svarbiausia, kad vos aš tik supratau, kad tai nėra geras albumas, aš nieko panašaus jau nebegalėjau sukurti. To jausmo, kuris yra tame albume, kurį jaučia klausytojas, užaugęs su ta muzika, aš nebeturiu, nebegaliu jo susigrąžinti“, – atvirai laidoje pasakos dainininkas.

Stano kelyje į muzikos karjeros olimpą būta ir nemažai iššūkių. Pirmasis „Delfinų“ albumas mušė visus pardavimų rekordus, o štai antrasis nesulaukė nei pusės tiek susidomėjimo. Tačiau du dešimtmečius pramogų pasaulyje besisukantis Stano teigia, jog tokie supurtymai kaip tik viską sustatė į savo vietas, neleido susirgti žvaigždžių liga bei suteikė progą atrasti tai, kas šiandien teikia didžiausią malonumą – kūrybą.

„Mano mėgstamiausia veiklos dalis yra muzikos kūrimas, kurdamas jaučiuosi kaip žuvis vandenyje. Antroje vietoje – dainų rašymas“, – pasakos kompozitorius.

Kai tu sužinai, kad tau vėžys, tai taip stipriai pribloškia, kad kol kas neturiu su kuo palyginti ir tikiuosi, jog niekada nebeturėsiu.

Išbandymų Stano netrūko ne tik karjeroje, bet ir asmeniniame gyvenime – žmoną Indrę žinomas vyras sutiko vos 26-erių, tačiau porai netgi teko išgyventi skyrybas ir meilę vienas kitam prisiekti antrą kartą.

Galiausiai, kai viskas atrodė sustoję į savo vietas, Stano išgirdo gyvenimą pakeitusią diagnozę – kraujo vėžys. Vyras neslepia – būta labai sunkių dienų, prireikė ir psichologinės pagalbos, tačiau didžiausio palaikymo Stano sulaukė iš mylimos žmonos bei trijų vaikų.

„Kažkada atrodė, kad skyrybos yra labai baisu. Tėčio mirtis prieš kelerius metus taip pat atrodė nepakeliama. Kažkokios asmeninės nesėkmės karjeroje atrodė siaubinga našta. Bet kai tu sužinai, kad tau vėžys, tai taip stipriai pribloškia, kad kol kas neturiu su kuo palyginti ir tikiuosi, jog niekada nebeturėsiu“, – jautriomis mintimis dalinsis Stano.

Tuos, kurių gyvenimas paženklintas panašiais iššūkiais, Stano ragina neatsitverti tylos siena, o kalbėti apie savo ligą. Vyras taip pat neslepia – jo atvirumas skirtas ne tik kovojantiems su klastinga liga ir jų artimiesiems. Atvirumas yra taip pat pagalba ir pačiam sau.

„Man ir pačiam svarbu išsikalbėti, paleisti savo baimes, nerimą. Džiaugiuosi, kad atėjo pavasaris, kad mano Joana jau pradeda šnekėti, bet tuo pačiu man tikrai neramu – už dviejų savaičių man bus daromi tyrimai, jie atliekami kas tris mėnesius. Kartais užpuola toks pasimetimas, nes puikiai supranti, kad po tų dviejų savaičių viskas gali vėl apsiversti aukštyn kojomis. Tačiau pasiduoti nevalia“, – atvirai ir be užuolankų laidoje „Raudonas kilimas“ pasakos Stano.

„Kai aš susirgau, kiekvienam ligos etape ieškojau atsakymo į klausimą „Ką man su tuo daryti?“. Iš pradžių atrodė, kad reikia pradėt gyvent dėl savęs, tada pradėjo atrodyt, kad reikia gyvent dėl šeimos – viską padaryt dėl jų, kad jei numirčiau, jiems viskas būtų gerai. Tada pradėjau galvoti, kad gal reikėtų pradėti gyventi dėl Dievo, dėl tikėjimo, dėl kitų, dėl visuomenės... Taip blaškausi lig šiol – nėra vieno atsakymo, nėra viskas taip paprasta. O gal visi tie pasvarstymai teisingi – atėjo ir gilesnis tikėjimas, ir dar didesnė meilė šeimai, ir atsakomybė prieš visuomenę. Bet taip, visgi svarbiausias mano kalbų klausytojas vis tiek esu aš pats. Man tai yra svarbu ir man to reikia. O jei dar mane išgirs žmonės, kurie irgi per tai eina bei paseks mano pavyzdžiu ir apie savo ligą bei problemas kalbės atvirai, aš būsiu dar laimingesnis“, – jautriai ir įkvepiančiai laidoje kalbės Stano.

Stano pasakojimą išgirskite jau šiandien 17 val. gyvenimo būdo laidoje „Raudonas kilimas“ per TV3 televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Skaudu už visus sergančius, Stano Jums stiprybės , o rašantiems negatyvias mintis šia tema rankos nepaduočiau, be to , niekas sutarties , kad nesirgs , su likimu nepasirašė

Loreta Butkeviciene

Loreta Butkeviciene portretas
laba diena ... esu sirgusi sia liga.... piktybine forma pries 8 metus.... taciau elgiausi visai kitaip -tarsi nieko neatsitiko.atlikau ,kas buvo liepiama, nieko nepraleidziant.Supratau,kad sie dalykai yra karminiai,todel likimui parodyt reikejo,kad jis manes tokia forma neisgasdins.Daznai is situacijos eme juokas, maciau,kad vistiek atrodau pasitempus,optimitiskai, facebooke prisijungiau jaunu vaikinu,bendravau su jais angliskai-kas mane dziugino.Virtualiam pasaulyje visiskai uzmirsti kur realiai esi .. ir tai nuostabu.Ten nebelieka jokiu rupesciu,nera blogieciu,nes pasirenki tuos,kurie yra tau idomus,be problemu,matantys mane grazia,sveika,norincia keliauti... liga praejo.. gyvenu ateitimi, jos beveik neprisimenu.

skaitytoja

skaitytoja portretas
atrodo jau visi žino apie Stano ligą gal gana rašyti juk ne jis vienas serga yra daug sergančių tai ką apie visus rašys bet juk visi kiti tai ne Stano
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių