Paiškėjo, kas varžysis dėl pagrindinio Kanų apdovanojimo

  • Teksto dydis:

Davido Cronenbergo (Deivido Kronenbergo), Jeano-Luco Godard'o (Žano Liuko Godaro), Mike'o Leigh (Maiko Li) ir Keno Loacho (Keno Loučo) juostos yra tarp filmų, kurie kitą mėnesį varžysis dėl Kanų kino festivalio „Auksinės palmės šakelės“, ketvirtadienį paskelbė organizatoriai.

Vos 18 filmų iš daugiau kaip 1,7 tūkst. pateiktų juostų buvo įtraukti į konkursinę programą, kurios dalyvių sąrašą Paryžiuje paskelbė festivalio meno direktorius Thierry Fremaux (Tjeri Fremo).

Sąrašas rodo, kad D.Cronenbergo „Žvaigždžių žemėlapis“, J.-L.Godard'o „Sudie kalbai“ (Adieu au Langage), M.Leigh „Ponas Terneris“ (Mr Turner) ir K.Loacho „Jimmy's Hall“ varžysis dėl gegužės 14-25 dienomis įvyksiančio festivalio pagrindinio apdovanojimo.

Tarp kitų konkursinės programos filmų yra Tommy Lee Joneso (Tomio Li Džounso) „The Homesman“, Michelio Hazanavicius (Mišelio Hazanavičiaus) „Paieška“ (The Search), Atomo Egoyano (Atomo Egojano) „Captives“, Bertrand'o Bonello (Bertrano Bonelo) „Sen Loranas“ (Saint Laurent), Olivier Assayaso (Olivjė Asajaso) „Sils Marija“ (Sils Maria) ir brolių Dardenne'ų (Dardenų) „Dvi dienos, viena naktis“ (Deux jours, une nuit).

Kanų kino festivalis, kuris kone kasmet buvo rengiamas nuo 1946-ųjų, garsėja tuo, kad davė pradžią tokių kino kūrėjų kaip Stevenas Soderberghas (Stivenas Soderbergas) ir Quentinas Tarantino (Kventinas Tarantinas) karjeroms, tačiau ne mažesnis garsas sklinda ir apie jo įspūdingus žvaigždžių pasirodymus ant raudonojo kilimo, prabangias jachtas, prašmatnius vakarėlius ir deimantų vagystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių