Dėl tėvynės gamtos paliko šeimą Londone

  • Teksto dydis:

Po šešerių metų gyvenimo pilkame, tačiau pilname galimybių mieste Londone savanorė Neringa Linkutė galiausiai apsisprendė sugrįžti į Lietuvą. Tėvynės ilgesys ir troškimas būti apsuptai gamtos buvo stipresnis net už norą gyventi šalia artimųjų.

„Pagrindinė priežastis, dėl ko aš išvažiavau į Londoną ta, kad ten gyvena mano šeima.  Iš pradžių dirbau administraciniame biure Londono centre. Miestas didelis, pilkas, vasara maudytis nėra kur, uogų nėra, todėl labai pasiilgdavau gamtos. Šeima yra labai svarbu, bet labai norisi grįžti namo į tėvynę“, – BTV laidoje „Arčiau mūsų“ pabrėžia savanorė.

Sužinojusi apie galimybę savanoriauti Nacionaliniuose Lietuvos parkuose, Neringa nepraleido progos įgyvendinti savo svajonę – gyventi ir dirbti gamtos oazėje. Merginos savanorystė prasidėjo Marcinkonių kaime, kur įsikūrusi Dzūkijos nacionalinio parko direkcija. Dzūkija pasirinkta neatsitiktinai, pasakoja Neringa, mat viena jos močiučių yra dzūkė, tad norėjosi iš arčiau pažinti šį kraštą.

Kad darbas, o gal greičiau šio krašto pažinimas, Neringai vienas didžiausių malonumų, galima suprasti iš to, su kokia meile ji pasakoja apie jai tenkančius darbus: vesti ekskursijas Čepkelių mokomajame take, padėti gamtininkams, skaičiuoti retų augalų, gyvūnų buveines, tvarkyti parazitinius takus ir kt. Neringa pripažįsta, kad darbas biure tikrai ne jai. Todėl ateityje Vytauto Didžio universitete ruošiasi studijuoti etnologiją, o savanorystė šiame parke bus puikus būsimų studijų pamatas.

Šio šeštadienio  BTV žurnalas „Arčiau mūsų“ 12 val. toliau domėsis  savanoryste Lietuvoje. Laidos  kūrėjai kalbės apie galimą savanorišką veiklą moksleiviams, studentams ir daugiau laisvo laiko turintiems asmenims. Artėjant vasaros atostogoms, tai gali tapti puikia alternatyva ne tik prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo, bet kartu ir patobulinti



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių