- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
Gegužės 26-27 dienomis Druskininkuose sinoptikų orų prognozes pakoreguos grilio meistrai. Oras įkais nuo kepsninėse liepsnojančių anglių.
Ant Nemuno kranto dvi dienas dėl geros valios taurės rungsis tarptautinio grilio čempionato GOODWILL CUP OF BBQ 2018 meistrai. Jautrios uoslės druskininkiečių ir miesto svečių laukia rimtas išbandymas kvapais, vaizdais ir skoniais.
Komisijoje – carų palikuonys
Tarptautinį čempionatą organizuoja Druskininkų savivaldybės administracija, Lietuvos grilio ir barbekiu asociacija, tarptautinė grilio ir barbekiu federacija. Grilio profesionalai savo gebėjimus ir išmonę demonstruos ruošdami kiaulienos, jautienos, paukštienos, žuvies patiekalus ir desertą.
Veiksmas čempionato teritorijoje prasidės ankstyvą šeštadienio rytą. Komandų kapitonams ištraukus burtus, meistrai stos prie kepsninių. Patiekalus vertins kompetentinga tarptautinė komisija, kurioje tokie grilio grandai kaip Andrejus Romanovas, Rusijos barbekiu asociacijos prezidentas, kurio gyslomis teka carų Romanovų kraujas.
Nugalėtojams – vertingi prizai
Renkant čempionato geriausius, komisijos nariai vertins bendrą patiekalo vaizdą, skonį, minkštumą ir sultingumą ir kitus, tik tikriems grilio profesionalams žinomus patiekalų niuansus.
Pagrindinis čempionato prizas – penkių šimtų eurų vertės kuponas ir kompanijos „Weber“ grilis. Būtent šios kompanijos įkūrėjas Džordžas Stivenas pirmasis sukūrė sferinį grilį ir padarė tikrą grilio kultūros perversmą Amerikoje.
Apdovanojimai neapsiribos tik pagaminto maisto įvertinimu. Organizatoriai įsteigė specialius prizus už komandos įvaizdį, aprangą ir net išradingiausiai ir labiausiai įtraukiančiai žiūrovus komandai.
Grilio meistrų laukia ir „Juodosios dėžės“ rungtis, o sekmadienį savo gebėjimus galės išbandyti ir žiūrovai. Jiems taip pats įsteigti specialūs renginio organizatorių prizai.
Organizatorių nuotr.
Kepsniai čirškės ir ant … traukinio
Čempionato lankytojai galės paganyti ne tik akis, susipažinti su naujausiais kepsninių modeliais, pasikalbėti su grilio profesionalais, bet ir paragauti pačių meistrų pagamintų patiekalų.
Į čempionato renginio teritoriją atpūškuos ir traukinio lokomotyvas. Tiesa, jei užsimanysite juo pasivėžinti – tikrai neišdegs. Unikalus rankų darbo šedevras, kurio paskirtis, kaip ir dera renginio kontekste, talkins ruošiant patiekalą, kuriuo bus vaišinami renginio svečiai.
Įspūdingos traukinio lokomotyvo pavidalo kepsninės dydis – trys su puse metro. Vieno kepimo metu galima paruošti kepsnių, kurių pakanka pavaišinti net du šimtus žmonių. Kokio gyvūno mėsa bus vartoma traukinio formos kepsninėje, organizatoriai kol kas negali atsakyti. Tai priklausys nuo medžioklės sėkmės. Ką prieš čempionatą pavyks nukauti „Tauro rago“ vyrukams, tuo ir bus vaišinami miestiečiai ir kurorto svečiai.
Organizatorių nuotr.
Žinomi visame pasaulyje
Nerijaus Navicko ir jo komandos sukurtos, pagamintos ir Didžiojoje Britanijoje užpatentuotos „BBQ Mates“ originalių formų kepsninės – dažnas įvairiausių renginių dėmesio traukos centras visame pasaulyje. Jos vis dažniau iškeliauja ir į grilio gerbėjų namus.
Aistringas grilio profesionalas N. Navickas džiaugiasi, kad po truputį ir Lietuvoje žmonių supratimas apie grilį plečiasi, o ir susidomėjimas auga. Lietuviai pagaliau pradeda suprasti, kad ant kepsninės galima išsikepti ne tik šašlyką. „Kepsninių galimybės išskirtinai didžiulės. Jose gaminius galima rūkyti šaltuoju ir karštuoju būdu, kepti įvairias mėsos rūšis, žuvį, jūros gėrybes, daržoves, cepelinus, desertą ir net ledus“, – pasakojo N. Navickas.
Beje, dar galima suspėti užregistruoti savo komandą į varžybas. Visus čempionato dalyvius organizatoriai aprūpins griliais, anglimi ir produktais, tereikia atvykti ir išbandyti savo jėgas smagioje kompanijoje. „Norinčius dar keletu laipsnių kilstelėti Druskininkų savaitgalio termometro stulpelį ir apturėti iššūkių prie kepsninės, kviečiame suburti komandą ir registruotis į karštą kovą dėl vertingų prizų“, – kvietė renginio organizatoriai.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Princas Williamas pirmą kartą po Kate vėžio diagnozės grįžo prie viešųjų pareigų1
Princas Williamas (Viljamas) ketvirtadienį pirmą kartą po žmonos vėžio diagnozės grįžo prie viešųjų pareigų, sustiprindamas karališkosios šeimos gretas karaliaus Charleso III (Karolio III) ir princesės Catherine (Ketrin) sveik...
-
EŽTT nepriėmė F. Kirkorovo skundo dėl draudimo atvykti į Lietuvą17
Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) nutarė nepriimti Rusijos muzikos atlikėjo Filipo Kirkorovo, kurio koncertinė veikla įvardijama Kremliaus „minkštosios galios“ įrankiu, skundo dėl Migracijos departamento sprendimo uždrausti jam...
-
P. Gražulis apie romantiškų santykių atnaujinimą su dukters mama Birute: gal yra tas noras19
Prieš keturis mėnesius Petras Gražulis po 27-erių metų neteko darbo Seime, o kartu – ir gyvenamosios vietos Seimo viešbutyje. Kol kas buvęs politikas leidžia dienas gamtoje, mėgaujasi su vaikais leidžiamu laiku, o antros pusės neie...
-
S. Nainė: jei atsuktų metus atgal, aš tikrai taip nedrebėčiau
„Muzikinėje kaukėje“ – paskutinis žingsnis iki finalo. Būtent šį šeštadienį paaiškės, kurie keturi dalyviai keliauja į finalą, o nugalėtoją išrinks televizijos žiūrovai, balsuodami tiesiogiai. K...
-
Žinomi nuomonių formuotojai atskleidė, kiek uždirba socialiniuose tinkluose5
Socialinių tinklų žvaigždės dažnai vaizduojami kaip begalinės laimės ir sėkmės oazės gyventojai: prabangūs kelionių vaizdai, išskirtiniai renginiai, stulbinantys drabužiai ir prašmatnus gyvenimo būdas. Visa tai tarsi byloja apie le...
-
Iliuzionistas R. Bernatonis pamato sukčių pinkles, tačiau į Balį ar Italiją keliauti nebedrįsta
Iliuzionistas Rokas Bernatonis jau kurį laiką garsėja ne tik savo įspūdingais magijos triukais, bet ir dar viena veikla, kuri išgarsino jį visame pasaulyje. Vyras ėmė gaudyti tūkstančius žmonių apgavusius sukčius! Tiesa, visa tai turi savo ...
-
Lietuvių širdis ištirpdė eurovizinę dainą „Luktelk“ perdainavęs japonas1
Japonas Kotaro Hisada aktyviai kuria lietuvišką turinį socialiniame tinkle „Instagram“. Jo neaplenkė ir artėjančios Eurovizijos aktualijos – vaikinas perdainavo šių metų Lietuvai atstovaujančio Silvester Belt dainą &bdq...
-
Tūkstančius uždirbančiai grožio specialistei įkyrų gerbėją teko sodinti į kalėjimą: tai nesiliovė1
Karolina Meschino, Lukas Gricius, Jusė Arlauskaite-Jazzu ir daugelis kitų garsiausių Lietuvos žvaigždžių savo gerbėjus nuolat stebina besikeičiančiais įvaizdžiais, pasirodydami su ilgais, sveikais ir itin natūraliai atrodančiais plaukais. Už tai...
-
SEL apie pasirodymus Panevėžyje ir Marijampolėje: naktiniuose klubuose rengiami šou intymesni3
Jau šį savaitgalį grupės SEL gerbėjų lauks du visiškai kitokie pasirodymai – balandžio 19 dieną Egidijus Dragūnas su muzikantais surengs šou Panevėžio naktiniame klube „Afteris“, o šeštadienį, bal...
-
Kultinis vaidmuo – už grašius
Britų aktorius Christianas Bale’as 2000-aisiais atliko pagrindinį vaidmenį kultiniu tapusiame Mary Harron filme „Amerikos psichopatas“. Nedaugelis žino, kad tiek kuriant filmą, tiek ir po jo išleidimo būta tam tikrų iš&sc...