E. Johnas pasmerkė Rusiją ir Rytų Europą dėl gėjų diskriminacijos

  • Teksto dydis:

Legendinis britų popmuzikos atlikėjas Eltonas Johnas (Eltonas Džonas) antradienį užsipuolė Rusijos ir Rytų Europos šalių vyriausybes dėl homoseksualų diskriminacijos ir įspėjo, kad jos trukdo kovoti su žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV).

„Jei ne fanatizmas ir neapykanta, ši liga galėtų būtų eliminuota daug greičiau nei manote“, – per Amsterdame vykstančią tarptautinę AIDS konferenciją žurnalistams sakė E. Johnas.

„Iš esmės problema yra ta, kad šios šalys smarkiai diskriminuoja LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) bendruomenės atstovus“, – pareiškė jis ir apkaltino vyriausybes ribojant šių žmonių galimybes dalyvauti ŽIV tyrimų ir gydymo programose.

„Žinoma, jog kalbama ne tik apie Rytų Europą: tai vyksta Amerikoje, tai vyksta Britanijoje, bet dažnai – Rytų Europoje. Tai vyksta Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje“, – sakė jis žurnalistams.

„Tai mums sudaro kliūčių, ir kol sugebėsime... atsikratyti minties, kad gėjai yra prastesni žmonės, bijau, kad po 20 metų sėdėsime čia ir svarstysime tą patį dalyką“, – pridūrė įžymybė.

E. Johnas antradienį drauge su Britanijos princu Harry (Hariu) pristatė 1,2 mlrd. vertės iniciatyvą, kurios tikslas – „nutraukti ŽIV plitimo ciklą“.

Antrąją konferencijos dieną abi garsenybės pasinaudojo savo įtaka, mėgindami padėti užbaigti vis dar paplitusį ŽIV užsikrėtusių asmenų stigmatizavimą ir apsaugoti nuo jo ateities kartas.

Iniciatyvos „MenStar Coalition“ tikslinė auditorija yra jauni vyrai, vis dažniau užsikrečiantys ŽIV.

Eltonas Johnas, kurio 1992 metais įkurtas ŽIV fondas surinko iš viso daugiau kaip 400 milijonų JAV dolerių (342 mln. eurų) paaukotų lėšų, paragino politikus būti žmoniškesnius ir pareiškė, kad nuo jų pagalbos priklauso, ar pavyks nugalėti AIDS.

„Tai yra pirma liga, kuri gali būti išgydyta, kol dar esu gyvas“, – teigė 71-erių dainininkas ir nurodė, kad padėtis šiuo metu yra „itin nuvilianti“.

„Politikai turi prisiimti atsakomybę. Jie gali užbaigti šią ligą labai gretai... Labai prašau, pradėkit galvoti, kad žmonės yra lygūs, kad jie yra vienos rasės, ir neskirstykite juos į poklasius“, – ragino jis.

Šiuo metu pasaulyje gyvena apie 37 mln. ŽIV nešiotojų, o pernai buvo užfiksuota apie 1,8 mln. naujų užkrėtimo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

Kam portretas
Kam to dainusku atlikejo pasmerkimas idomus sudmalys ir tiek

Jurgis

Jurgis portretas
Kad tu su moterim permiegotum dzonai, prakeikiu tave

Anonimas

Anonimas portretas
Slėpkis krūmuose, išsigimėli.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių