Elbruso viršūnę pasiekę narsuoliai džiaugiasi: įkopėme visi!

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę į Kaukazą išvykęs lietuvių dvyliktukas dalijasi džiugia žinia –  vakar visi narsuoliai sėkmingai pasiekė tikslą ir įkopė į aukščiausią Europos viršukalnę.

„Viršūnė! Narsuoliai siunčia visiems linkėjimus nuo Elbruso – 5642 metrų siekiančios aukščiausios Europos viršukalnės!  Būkit taikūs ir gyvenkit santarvėje! Kopkite aukščiau! Siekite daugiau! Niekada nepasiduokite, kas benutiktų!“, – linkėjimais nuo aukščiausio Europos kalno pasidalijo ekspedicijos dalyviai.

Jie taip pat užsimena, kad nepaisant iššūkių ir sunkumų, visas dvyliktukas išlaikė vienodą tempą iki pat paskutinių žingsnių. Kaip ir planuota, tikslas pasiektas liepos 27 dieną.

Kompanija Kaukaze bus iki liepos 31 dienos. Ne visas laikas nuo atvykimo buvo skirtas kopimui – kalnų entuziastai pratinosi prie didelių aukščių ir deguonies trūkumo aklimatizacijos žygiuose.

Tai nėra pirmas kompanijos bandymas kopti į Elbruso kalną: 2014-aisiais kopimas buvo nesėkmingas – jiems teko apsisukti likus vos maždaug valandai kelio iki viršūnės.

Ekspediciją dalyviai pradėjo planuoti prieš maždaug pusę metų, o visi jos dalyviai yra jau patyrę kalnuose. „Į Elbrusą yra įkopę nemažai lietuvių, bet reikia įvertinti tai, kad ten žmonės kartais ir žūsta. Tokių būta ir šįmet. Kalnas nėra toks sudėtingas, kaip Himalajų viršukalnės, bet jo nuvertinti negalima. Jis pavojingas dėl paklydimų, nes nėra daug orientyrų ir dėl atsirandančių properšų, į kurias galima įkristi“, – pavojus prieš ekspediciją vardijo D. Babilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių