„Eurovizijoje“ dalyvaujančią I. Zasimauskaitę įkvepia V. ir A. Adamkai

„Ši daina asmeniškai man yra labai ypatinga ir magiška, ji taip tinkama Lisabonai, nes šiais metais vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse atsisakyta įvairiausių šou ar LED ekranų. Ten kalbės tik muzika ir dainos istorija“, – apie kūrinį „When We`re Old“ kalbėjo Ieva Zasimauskaitė.

Šių metų „Eurovizijos“ konkurse dalyvaujančiai atlikėjai I. Zasimauskaitei ne vienas konkurso komisijos narys pranašauja sėkmę. Štai Aistė Pilvelytė sakė, kad I. Zasimauskaitę reikėtų siųsti į Lisaboną. Kūrinio sėkme tiki ir jo atlikėja.

„Ši daina asmeniškai man yra labai ypatinga ir magiška, ji taip tinkama Lisabonai, nes šiais metais vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse atsisakyta įvairiausių šou ar LED ekranų. Ten kalbės tik muzika ir dainos istorija“, – kalba I. Zasimauskaitė.

Laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius atkreipė dėmesį, kad nedažnas įvykis, jog Lietuvos pop muzikos padangėje kūrinys yra skiriamas vyrui, šiuo atveju, I. Zasimauskaitės vyrui Mariui Kiltinavičiui.

Atlikėja pasakoja, kad dainuodama šį kūrinį galvoja apie Marių, bet iš tikrųjų šis kūrinys gali būti skirtas kiekvienam žmogui, o dainuoti jį I. Zasimauskaitę įkvepia visų mylimas prezidentas Valdas Adamkus ir jo žmona Alma Adamkienė.

Vau, kaip norėčiau ir aš tokios senatvės. Kaip norėčiau būti su Mariumi lygiai taip, kaip jie.

„Dainos pabaigoje yra tokie žodžiai: „Man nebaisu pasenti, jeigu aš laikysiu tavo ranką“. Dainavau šią dainą viename koncerte „Žalgirio“ arenoje, V. ir A. Adamkai sėdėjo pirmoje eilėje ir laikėsi už rankų, pagalvojau: „Vau, kaip norėčiau ir aš tokios senatvės. Kaip norėčiau būti su Mariumi lygiai taip, kaip jie“. Ši daina labai unikali ir, man atrodo, ji gali tikti kiekvienam ir kiekvienai. Lietuviškai jos pavadinimas verstųsi „Kai mes pasensime“, – kalba I. Zasimauskaitė.

Pirmosios laidos filmavime komisijos narys Ramūnas Zilnys sakė besidžiaugiantis, kad dar niekam nepasakė, jog kažkuris iš dalyvių yra jo favoritas. Savo favorite bent jau šioje atrankoje ir šiame etape jis įvardijo I. Zasimauskaitę, tačiau kartu paklausė, ar atlikėjai pavyks išlaikyti dėmesį su šia lėta daina ir galbūt ji turinti kokių nors užmanymų ar minčių pasirodymo išpildymui.

„Žinoma, kad turime. Dirbame su nuostabia režisiere, kuri prašė jos neminėti, bet aš vis tiek paminėsiu, tai – Rasa Micachienė, kuri turi begales idėjų. Neįsivaizduoju, kad žmogus gali turėti tiek idėjų, todėl pasitikiu ja tūkstančiu procentų. Ši daina tikrai neatsibos, nes yra sumanymų, kaip išpildysime pasirodymą ir nors nenaudosime ekranų, bus kitų dalykų“, – teigia I. Zasimauskaitė.

Atlikėja pasakoja, kad dainos teksto ir muzikos autorius yra Vytautas Bikus.

„Aš taip pat juo labai pasitikiu ir man net atrodo, kad aš pati parašiau šią dainą. Dainos tekstas yra unikalus ir tinkantis kiekvienam“, – kalba I. Zasimauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių