Grupė „el Fuego“ į „Eurovizijos“ atranką žengs su ypatingam žmogui skirta daina

  • Teksto dydis:

Jonas Sakalauskas, Rokas Spalinskas ir Paulius Bagdanavičius žmonėms yra žinomi ne tik kaip grupės „el Fuego“ nariai, bet ir iš populiarių operų, operečių ar miuziklų.

Grupė šiemet švenčia 10-ties metų jubiliejų, tad ta proga ruošiasi išleisti ne tik naują muzikinį albumą, surengti koncertinį turą per Lietuvą, bet ir metė sau dar vieną rimtą iššūkį – dalyvaus „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje.

Kūrinys „Į pasaulio kraštą“, su kuriuo grupė žengs į „Eurovizijos“ atrankų sceną, tai – P. Bagdanavičiaus autorinis kūrinys, rašoma pranešime spaudai.

„Rašydamas dainas meilės tema, niekad nepagalvodavau apie savo gyvenimą ir žmogų, kuris yra šalia. Tad nusprendžiau parašyti dainą ir dedikuoti jį žmonai. Ir net pats nepajaučiau, kaip kurdamas uždainavau „nors į pasaulio kraštą su tavim“. Nuo to ir prasidėjo dainos atsiradimo istorija. Tiesa, prie dainos teksto rankas pridėjo ir žinomas kompozitorius, dainų autorius – A. Kairys. Tai nėra vien mano nuopelnas“ – kalbėjo grupės narys Paulius.

Tiesa, „Eurovizijoje“ daina „Į pasaulio kraštą“ skambės kiek kitaip. „Visų pirma, kūrinį atliksime anglų kalba. Labai mylime savo tautą ir lietuvišką kalbą, tačiau „Eurovizija“ – toks konkursas, kur norisi, jog visi suprastų apie ką dainuojame, todėl nusprendėme dainuoti angliškai,“ – sakė Jonas. „Keisis ir dainos aranžuotė. Daina bus artimesnė pop-rock stiliui, skambės daugiau elektrinių gitarų. „Eurovizijai“, manau,  reikia ritminės pulsacijos, todėl šis variantas būtų truputį per ramus,“ – tęsė Paulius.

Grupė „el Fuego“ „Eurovizijos“ atrankų scenoje pasirodo jau nebe pirmą kartą, tad P. Bagdanavičius ir J. Sakalauskas šioje scenoje patirties jau turi. O štai prie grupės prieš du metus prisijungusį R. Spalinską labiausiai gąsdina mintis, jog gali susirgti dieną prieš pasirodymą.

„Nei nugalėtojo formulės, nei standartų „Eurovizija“ neturi. Tiesiog reikia atsidurti tinkamoje vietoje, tinkamu metu bei tikėti tuo, ką darai. Būtent pasitikėjimas savimi, kolegomis, dainos išjautimas – tai ir yra komponentai, kurie be galo svarbūs siekiant pergalės“, – tikina grupės nariai.  Grupę „el Fuego“ „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje išvysti bus galima vasario 3 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip yra

Kaip yra portretas
Senas sastatas buvo geresnis,trūksta balsų.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviai niekada nelaimejo ir nelaimes kad ir tie zibintai svytes ar sijonai bus kazin kokie.Ir ant tos scenos turi but nesusikaustes ir nerekaut kad visi dantys matytusi.Daina turi but gerai sudainuota o ne nukopijuota.

oi koks

oi koks portretas
saldumas dainos irvyruku
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių