Lietuva į „Euroviziją“ siunčia I. Zasimauskaitę

Lietuvos televizijos žiūrovai ir speciali septynių narių komisija nusprendė: Lietuvai atstovauti didžiausiame pasaulio dainų konkurse „Eurovizijoje“ šiemet siunčiame Ievą Zasimauskaitę. Ji su daina „When We`re Old“ aplenkė kitus penkis finalistus ir išplėšė pergalę nacionalinėje atrankoje.

Bendra lentelė:

Ieva Zasimauskaitė – 12 balų

Jurgis Brūzga – 10 balų

„The Roop“ – 8 balai

Monika Marija – 7 balai

Kotryna Juodzevičiūtė – 6 balai

Paula – 5 balai

Žiūrovų balai:

Ieva Zasimauskaitė – 12 balų

„The Roop“ – 10 balų

Monika Marija – 8 balai

Jurgis Brūzga – 7 balai

Kotryna Juodzevičiūtė – 6 balai

Paula – 5 balai

Komisijos balai:

Jurgis Brūzga – 12 balų

Ieva Zasimauskaitė – 10 balų

Monika Marija – 8 balai

„The Roop“ – 7 balai

Kotryna Juodzevičiūtė – 6 balai

Paula – 5 balai

Prieš prasidedant konkursui LRT TELEVIZIJOS žiūrovus sveikino vakaro svečiai – grupė „Skamp“, taip pat kartą atstovavusi šaliai didžiojoje „Eurovizijoje“, atliko dainą „Laisvė“ drauge su atlikėjais Bjelle ir Kazimieru Likša. Kovo 11-osios proga Bjelle lūpose suskambo ir Vytauto Kernagio daina „Baltas paukštis“. Pasveikinti su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena atskubėjo ir šiųmetinis Islandijos atstovas Ari Olafsson. Dainą „Rain Of Revolution“, kuri padovanojo teisę atstovauti Lietuvai didžiausiame Europos dainų konkurse, atliko grupė „Fusedmarc“.

Šįvakar didžiausioje šalies arenoje pasirodė Monika Marija, Kotryna Juodzevičiūtė, „The Roop“, Paula, Jurgis Brūzga ir Ieva Zasimauskaitė.

Atlikėjus vertino net septynių narių komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, dainininkas, 2009-aisiais atstovavęs Lietuvai didžiajame Europos dainų konkurse Sasha Song, konkuros būdu išrinkta visuomenės atstovė muzikos mokytoja Milda Adomaitienė, aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, muzikos prodiuseris Leonas Somovas ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė.

Konkursinę programą su daina „The Truth“ pradėjo atlikėja Monika Marija. Jaunai atlikėjai pavyko sužavėti komisijos narius.

„Monika Marija turi nuostabų balsą, kurį jau įsimylėjo didelė Lietuvos dalis. Ji yra pasiruošusi išsiplėšti širdį ir padėti jį ant „Eurovizijos“ konkurso stalo. Jei turėtų kūrinį, parašytą specialiai jos balsui, jos pasirodymas galėtų būti dar įspūdingesnis. Bet net jei ir triumfuos su šiuo, galėsime didžiuotis, kad išsiuntėme nuostabaus balso merginą, kuri dar ir yra labai natūrali. Esu tikras, kad atėjai į sceną ilgam. Dar daug metų džiaugsimės tavo talentu“, – komplimentų atlikėjai negailėjo R. Zilnys.

D. Filmanavičiūtė įsitikinusi, kad Monika Marija šiuo metu vienas stipriausių televizijos veidų, kuriuo turėtų sekti dauguma Lietuvos merginų. „Esu nustebusi, kad tau yra 19. Man atrodo, esi viena iš jaunų merginų, kurios turi rodyti visam pasauliui, kaip nepamesti vidinio stuburo. Jėgos tavyje yra daug. Kitas labai svarbus momentas – man atrodo, gerai, kad Ericos Jennings parašyta daina neliko kažkur užkulisiuose. Ar tik nebus mokytojas silpnesnis už mokinį?“, – svarstė dainininkė.

Ją scenoje keitė kita finalistė – Kotryna Juodzevičiūtė. Ji atliko dainą „That Girl“.

„Džiaugiuosi, kad atradai save ir esi laiminga, aš tai matau. Tai – visiškas pozityvumas, tavo balso diapazonas yra platus. Moki išlaikyti balansą dainavime. Aukštos natos – stulbinančios, galbūt tik norėtųsi kiek daugiau energijos. Bet matau tave didžiojoje „Eurovizijoje“, – tvirtino S. Song.

M. Adomaitienei K. Juodzevičiūtės daina priminė Bruno Marso kūrinius. „Jaunatviškas maksimalizmas sklinda iš tavęs. Man labai patiko tavo pritariantieji vokalistai, kurie – kaip mažas choras, puikiai žinantis, ką daro“, – tvirtino komisijos narė.

L. Somovas tikino besidžiaugiantis, jog atlikėjo liko ištikima savo stiliui. Jo manymu, K. Juodzevičiūtė žino, ką daranti scenoje, o kūrinys aranžuotės atžvilgiu yra gerai išpildytas.

Netrukus žiūrovai scenoje išvydo grupę „The Roop“. Jie pasirodė su daina „Yes, I Do“.

„Puikus pasirodymas, sveikinu grupę „The Roop“. Manau, Jūsų minimalizmas didžiulėje „Eurovizijos“ spalvų gamoje išsiskirtų. Jūsų pasirodymas – išskirtinis ir įsimenantis“, – įsitikinęs V. Rumšas.

D. Ibelhauptaitės manymu, „The Roop“ pasirodyme labai svarbus atlikėjo tikrumas, paprastumas, tikėjimas savo žinute. „Daina yra labai suprantama, paprasta, tikra, kartojasi žodžiai yra įsimintini, o tai – didelis šansas „Eurovizijoje“ Lietuvai pakilti aukštai. Man labai patiko, kad jūsų choreografija yra subtilesnė, nei anksčiau. Linkiu jums didelės sėkmės“, – kalbėjo režisierė.

Į sceną su daina „123“ lipo atlikėja Paula.

M. Adomaitienės manymu, jauna atlikėja turi viską, ko reikia muzikos žvaigždei. „Turi Dievo dovaną – gali ir šokti, ir dainuoti vienu metu. Ne visi tai sugeba. „Eurovizijos“ istorijoje yra buvę atvejų, kai jauni žmonės laimėjo šį konkursą. Man atrodo, tavo balsas ten nesudrebėtų“, – sakė muzikos mokytoja.

L. Somovas sveikino Paulą surinkus puikią komandą, tačiau turėjo priekaištų aranžuotei. „Man norėtųsi daugiau energijos. Stiprinčiau aranžuotę. Man tavo pasirodymas patiko nuo pat atrankos pradžios. Vokaliai esi labai stipri, dėl tavęs nekiltų nerimo, ar pavyks gerai sudainuoti“, – tikino muzikos prodiuseris.

Šis pasirodymas turėjo atrodyti truputį kitaip. Šukės nuskrido iki trečios eilės. Nusipelnai plojimų už tokias ambicijas.

Anot muzikos apžvalgininko R. Zilnio, Paula yra jaunos žavios kartos pavyzdys. „Jai tik 17, ji antrą kartą dalyvauja atrankoje ir antrąkart pasiekia finalą. Ji – ne pagal amžių subrendusi, kai kalba eina apie muziką. Su „Eurovizija“ ar be jos, tikiu, kad po kelių metų apie ją kalbėsime kaip apie didelę Lietuvos žvaigždę“, – įsitikinęs jis.

Su daina „4Love“ pasirodė Jurgis Brūzga. Po atlikėjo pasirodymo visa arena tiesiog ūžė.

„Dešimt balų scenografijai, Nagliui ir dainai. Kad ir kaip šis vakaras pasibaigtų, manau, kad prasidėjo įdomiausias tavo, Jurgi, karjeros etapas“, – kalbėjo D. Filmanavičiūtė.

Komplimentų atlikėjui negailėjo ir D. Ibelhauptaitė. „Man labai patinka, kad savo daina kuriate teatrą. Aukščiausios klasės profesionalumas. Vizualine prasme – aukščiausio lygio darbas iš visų šio vakaro pasirodymų. Man labai patinka jūsų stilius, choreografija, pasirodymo visuma. Pati daina – energinga, sprogstanti ir įsimintina“, – pagyras žarstė režisierė.

V. Rumšo teigimu, arena ne veltui ošia, nes tai – puikus pasirodymas. „Puikiai skamba aranžuotė, viskas aukščiausiame lygyje“, – pabrėžė komisijos narys.

Konkursą savo daina „When We`re Old“ užbaigė Ieva Zasimauskaitė. Kūrinio pabaigoje kadre pasirodė ir  atlikėjos vyras Marius Kiltinavičius. Tokį režisūrinį sprendimą komisija įvertino palankiai.

„Esi tikras perliukas. Manau, kad tavęs laukia labai didelė ateitis. Esi labai tikra. Kiekvieną kartą, kai susitinkame užkulisiuose, tiesiog spindi gerumu. Labai gerai, kad radai savo stilių, bet nebijok išlįsti iš savo rėmų, manau, net neįsivaizduoji, kiek esi talentinga“, – kalbėjo S. Song.

M. Adomaitienės žodžiais, ši baladė yra aukštasis pilotažas, ir I. Zasimauskaitė ją pilotuoja visai neblogai.

R. Zilnį taip pat sužavėjo I. Zasimauskaitė. „Nuostabus pasirodymas, nuostabi pabaiga, kiek netikėta, bet pridėjo spalvų šiam pasirodymui. Šiais metais atrankoje, ypač finale, atlikėjai yra stipresni, nei dainos. Ta daina, kurią atliko Ieva, nėra stebuklas, bet mažą stebuklą iš jos padarė būtent Ieva“, – įsitikinęs muzikos apžvalgininkas.

Pasibaigus konkursinei programai, buvo paskelbti „Draugystė veža“ konkurso nugalėtojai – penkios draugų poros, kurių vienas turi negalią, taip pat skris į Lisaboną ir iš arti stebės didžiausią Europos dainų konkursą. Pristačius „Draugystė veža“ nugalėtojus, scenoje netikėtai įvyko staigmena – viena draugų pora ėmė ir susižadėjo daugiatūkstantinės minios akivaizdoje.

Taip pat šįvakar žiūrovus savo muzikiniais pasirodymais džiugino grupė „Thundertale“, atlikėjai Monique, Sasha Song bei Suomijos atstovė Saara Aalto.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimėtojas teisėtas

Laimėtojas teisėtas portretas
Nieko geriau tikrai nebuvo, ji buvo verta laimėti. Geras balsas visada pasieks savo.

miau

miau portretas
Si daininike maloni, bendraujanti .Myli savo vyra, Bet argi tai bus Europai idomu.? Pamatysime, bet manau, kad ne.

Gaila

Gaila portretas
Bruzga buvo SUPER! Tikrai būtume verti dalyvavimo, o dabar kažkoks stūgavimas ir balso efektai
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių