„Eurovizijos“ nugalėtoja(s) Nemo: Šveicarijai reikia trečiosios lyties pasirinkimo galimybės

Šveicarijos dainininką(ę) Nemo, kuri(s) savaitgalį Švedijoje laimėjo „Eurovizijos“ konkursą su daina „The Code“, sekmadienio vakarą Ciuricho oro uoste pasitiko daugiau nei 100 džiūgaujančių gerbėjų.

Daugelis 24 metų atlikėjo(s) gerbėjų mojavo nebinarinių asmenų simboline vėliava, kurią sudaro geltonos, baltos, violetinės ir juodos horizontalios juostos. Nemo save laiko nebinariniu asmeniu ir anglų kalboje pirmenybę teikia įvardžiams „they / them“ (liet. jie / jos).

Nemo pergalė Malmėje buvo tik trečioji Šveicarijos pergalė „Eurovizijos“ dainų konkurse. Paskutinį kartą tai įvyko 1988 metais, kai šaliai atstovavo Céline Dion.

Triumfas vienoje didžiausių Europos scenų pakurstė diskusijas apie tai, ar Šveicarijoje turėtų būti galimybė registruoti trečiąją lytį.

„Vienareikšmiškai pasisakau už trečiosios lyties įrašą“, – radijo stočiai SRF sakė Nemo, teigdama(s), kad pokyčiai turi įvykti kuo greičiau.

Teisingumo ministras Beatas Jansas jau pakvietė jį / ją į susitikimą. „Netrukus susitiksime ir pasikalbėsime apie „queer“ asmenų teises“, – rašė B. Jansas.

Parlamento narė Barbara Steinemann iš dešiniosios Šveicarijos liaudies partijos sakė esanti prieš dar vienos lyties įrašą oficialiuose dokumentuose.

B. Steinemann teigė, kad kiekvienas Šveicarijos pilietis jau turi tas pačias pagrindines teises ir nėra reikalo keisti teisinę sistemą „dėl pavienių asmenų“.

„Su mažumų apsauga galima persistengti“, – sakė ji SRF.

Skirtingai nei Šveicarijoje, kaimyninėje Vokietijoje nuo 2018 metų gimimo liudijimuose ir kituose teisiniuose dokumentuose kaip lyties variantą galima pasirinkti „įvairi“.

Prieš konkursą duotuose interviu Nemo sakė, kad daina „The Code“ yra apie kelionę į atradimą, kad neidentifikuoja savęs nei kaip vyro, nei kaip moters.

Nemo „Eurovizijos“ scenoje mojavo ir nebinarinių asmenų vėliava, ir Šveicarijos nacionaline vėliava.

Pirmas dalykas Nemo darbotvarkėje – poilsis. „Eisiu į sodą tėvų namuose, atsigulsiu ir pabandysiu šiek tiek nusiraminti“, – sakė jis / ji SRF.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimejo

Laimejo portretas
ligonis ...... dabar galės gauti nemokamą paslaugą - dėl iškrypimo profilaktikos ir prielaida - AIDS patikros

zip

zip portretas
pergalės priežastis 3 lytis, ar ne taip? per show verslą ir platinamos tokios idėjos, nes jas stebi jaunimas,... gudru, labai gudru....

Anonimas

Anonimas portretas
Labai graži daina super pasirodė!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių