„Eurovizijos“ organizatoriai žada stebinti ne tik netikėtu vedėjų duetu

LRT televizija jau ruošiasi „Eurovizijos“ nacionalinei atrankai, kuri prasidės sausio 6-ąją. Šiemet lietuviškosios „Eurovizijos“ vedėjais taps netikėtas duetas – pramogų pasaulio žurnalistė Ugnė Skonsmanaitė ir laidų bei renginių vedėjas, aktorius Mantas Stonkus.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas žada, kad televizijos žiūrovus stebins ne tik vedėjų išmonė, bet ir technologinės naujovės.

– Kokias staigmenas žada netrukus prasidėsiančios lietuviškosios „Eurovizijos” atrankos?

– Šiemet veikiausiai daug kam maloni staigmena bus „Eurovizijos“ vedėjai – U.Skonsmanaitė ir M.Stonkus. Tai žmonės, kurie patys domisi muzika. Ugnė yra žinoma melomanė ir ne tik laidų vedėja, bet ir sukaupusi ilgametės patirties pramogų žurnalistikoje. Mantas ne tik domisi muzika, bet ir pats pilnas arenas žiūrovų surenka. Manau, kad tarp jų yra tam tikra chemija, jie viskuo domisi, vienas kitą puikiai pažįsta, nebijo aštresnio žodžio, bet kartu yra ir be galo mandagūs. Todėl manau, kad šie vedėjai taps šių metų „Eurovizijos“ „vinimi“.

Be maloniai nustebinsiančio vedėjų dueto, šiųmetinės atrankos išliks panašios į tas, kokias matėme pernai. Bus komisija, bus žiūrovų ir, manau, kad, kaip visada, prie mūsų prisijungs įvairūs užsienio ekspertai su savo komentarais ir vertinimais.

– Kiek atlikėjų šiemet rungsis dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“?

– Jau dabar yra daugiau kaip 50 užsiregistravusiųjų. Nesame labai griežti, bandome visus norinčiuosius priimti, bet yra atlikėjų, kurie ateina su savo kūrybos dainomis, ir mes tikriname, ar visos dainos atitinka reikalavimus. Pavyzdžiui, ar jos nėra skambėjusios viešai anksčiau nustatyto laiko. Žinau, kad jau yra dainų, kurios neatitinka trukmės ar paskelbimo reikalavimų. Praėjusiais metais turėjome 40 dalyvių. Ir šiemet, manau, varžysis panašiai tiek atlikėjų. Kaip ir kasmet, atrankose dalyvaus ir mažai kam žinomi atlikėjai, yra ir visiems puikiai pažįstamų. Bet „Eurovizijos“ atrankoje niekas neturi išskirtinių sąlygų – visi yra vienodi, nesvarbu kokio jie lygio žvaigždės ar žvaigždutės.

Iš tikrųjų jau pernai finale išbandėme tokią programą, kuria vaizdas iš ekranų buvo perduotas žiūrovams savotišku 3D efektu.

– Kokio stiliaus dainas atlikėjai šiemet dažniausiai renkasi?

– Turime kompozitorių, pateikusių dainas. Yra atlikėjų, kurie registruojasi be dainų, ir mes jiems siūlome rinktis dainas iš kompozitorių sąrašo. Vis dėlto, vyrauja popmuzika, tačiau viskas priklauso nuo aranžuočių – vieni pasirinks labiau roko, pop žanrą, tikrai bus ir akustinių kūrinių. Bet nemanau, kad sulauksime visiškų netikėtumų. Juk ir pasaulinės pop tendencijos yra tokios eklektiškos. Gali būti visaip – durys yra atviros visiems stiliams ir žanrams. Jei tą pačią dainą kas nors norės pristatyti kitokiu stiliumi, mes tikrai neprieštarausime.

– Transliacijų metu žadate įdomių technologinių naujienų. Kuo nustebinsite?

– Iš tikrųjų jau pernai finale išbandėme tokią programą, kuria vaizdas iš ekranų buvo perduotas žiūrovams savotišku 3D efektu. LRT televizija transliuoja HD kokybe, todėl mes galime sukurti įvairios kompiuterinės grafikos, kuri ne tik už artistų nugarų matoma, bet ir žiūrovų ekranuose.

Dar ruošiame keletą siurprizų. Kas gi bus vadinamasis lentelės balsas ir kaip jis atrodys? Dabar dar svarstome kelias balsų kandidatūras. Gali būti, kad tas balsas taps ir matomas – norime išbandyti dar vieną technologinę naujovę bei tikimės, kad ji pasiteisins. Palikime šiek tiek paslapties televizijos žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Stonkus visiskai netinka buti vedeju tokio renginio. Tuo labiau subtiliai Skonsmanaitei I partnerius. Vilkoncius tikrai tiktu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių