„Eurovizijos“ scenoje – kovų menai, dūžtantys stiklai ir pieštos ašaros

Artėjant finalui nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviai neriasi iš kailio siekdami nustebinti komisiją ir žiūrovams. Septintojoje laidoje dalyviai ant scenos demonstravo kovų menus, vaikščiojo dūžtančiais stiklais ir dramą kūrė netikromis ašaromis.

Nacionalinės atrankos dalyvius vertino LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, operos solistė Nomeda Kazlaus ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Pirmieji į sceną žengė grupės „E.G.O“ vaikinai, atlikę dainą „Long Way From Home“. D. Ibelhauptaitė atlikėjams negailėjo kritikos: „Kai dainuojate individualiai, norisi, kad kiekvienas jūsų būtų ryškesnis, nei kolegos. Scenoje turi matytis keturios skirtingos asmenybės, o jūs buvote blankiai vienodi. Choreografija prasta, neatliekate jos sinchroniškai.“

N. Kazlaus vaikinų grupę įvertino geriau. „Matau, kad padirbėjote, paieškojote įvairių išraiškos formų, be to, intonuojate geriau. Šis konkursas jums – į naudą, jūs tobulėjate“, – mano operos solistė.

Vaikinų grupę scenoje keitė „4 Roses“ merginos su daina „Butterfly“. „Matau, kad kiekvieną kartą atrodote vis tvirčiau. Šįkart jau žinojote, kaip dirbti su kameromis. Kita vertus, šį kūrinį girdžiu trečią kartą, tačiau nemanau, kad po penkių minučių dar atsiminsiu jo melodiją. Manau, kad ši daina turėtų šansų, jei ją atliktų Beyonce“, – dėstė Ramūnas Zilnys.

O D. Užkuraitis mano, kad daina yra paveiki psichologiškai. „Tačiau turiu pritarti Ramūnui, pirmą kartą girdint šią dainą ją įsiminti sunku. Atrodote gražiai, įtikinamai, tačiau jėgos jums dar trūksta“, – sakė LRT OPUS vadovas.

Dainą „Life (Not That Beautiful)“ pristatė atlikėja Ieva Zasimauskaitė. „Žiūrėdamas šį pasirodymą, susimąsčiau apie tai, kad šiemet atrankoje turime daug jausmingų moterų, ir bus laikas, kai vienoje laidoje nagais draskysite viena kitą. O skambant šiai dainai aš  matau Disnėjaus filmuko princesę, dainuojančią balkone. Dainą atliekate jautriai, malonu jūsų klausytis ir į jus žiūrėti. Galbūt kartais „Eurovizijoje“ to ir pakanka“, – kalbėjo muzikos apžvalgininkas.

N. Kazlaus nuomone, I. Zasimauskaitei puikiai sekasi dalyvauti šiame konkurse, ji yra ryški atlikėja. „Man patiko, kad dainos pradžioje jau turėjote sumanymą ir vidinę būseną. Tik patarčiau suteikti daugiau prasmės žodžiams“, – sakė operos solistė.

Aistė Pilvelytė savo dainos „You Bet“ atlikimą vėl nusprendė paįvairinti nedideliu vaidinimu su peruku, ant veido pieštomis ašaromis ir dar iš praėjusios laidos likusiu lagaminu. Tačiau komisijos toks teatrališkas pasirodymas nesužavėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių