Festivalis „Debesų pieva“: be alkoholio, narkotikų ir kitų kvaišalų

Be alkoholio, narkotikų ir kitų kvaišalų. Sąmoningesniems, smalsesniems, norintiems įveikti stresą ir savo baimes.

Liepos 3-9 dienomis Asvejos regioniniame parke vyksiančio festivalio "Debesų pieva" organizatoriai ragina tikėti gėriu, savo talentais, laužyti stereotipus, atvykti ir šeimas su vaikais, ir neregius, kurie taip pat dalysis savo išmintimi.

Tikėti gėriu ir savo talentais

"Ar kada nors matėte netobulą debesį? Jie visi tobuli, – šyptelėjo vienas iš festivalio organizatorių Kęstutis Kaupas, kuris su grupele bendraminčių porą mėnesių rengė festivalį "Debesų pieva". – Tai – renginys ir vienišiems, ir šeimoms su vaikais, ir paliktiems socialiniuose užribiuose. Atsiverti muzikai, kūrybai, įvairioms  kūno bei judesio praktikoms be šiuolaikio informacinio triukšmo, o nurimus jam, išgirsti, kas yra paslėpta tavo viduje".

Smagi, turininga savaitė (ar bent kelios dienos) Molėtų rajone – tarsi savotiška investicija į ateitį pramogoms be jokių kvaišalų.

Dalyvaudami judesio praktikose, garso meditacijoje, keleto rūšių jogos užsiėmimuose, intensyviose MyHero ir kapueiros treniruotėse, mokydamiesi masažo ir balso valdymo paslapčių, kurdami garsą, piešinį, daiktą, įveikę aukščio, vandens, viešo kalbėjimo ir kitokias baimes, festivalio dalyviai sugrįš į komforto zoną – buvimą savimi.

"Norime priminti žmonėms, kad reikia tikėti gėriu, savimi, savo talentais, sulaužyti daugelį nusistovėjusių stereotipų ir išjudinti užsistovėjusius bendravimo barjerus", – teigė K.Kaupas, kuris su kolegomis įkūrė saugią erdvę sąmoningiems atradimams, provokacijoms bei asmeniniams iššūkiams.

Šamaniški būgnai, ajurveda, bėgiojimas žarijomis

"Debesų pievoje" bus įrengtos kelios zonos: Didžioji pieva (vyks pagrindiniai užsiėmimai suaugusiems), tipių pieva (papildomi užsiėmimai tipiuose ar prie jų), vaikų pieva (užsiėmimai vaikams ir vaikų priežiūra).

Didesnės fizinio aktyvumo veiklos dar vyks pušyne. Vyks nemokami dainavimo, kvėpavimo, etnoornamentikos, akrobatinės jogos, watsu ir kitokie užsiėmimai, taip pat nemokami masažai, ajurvedos procedūros.

Prognozuojama, kad čia suvažiuos žmonės ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių.

Liepos 3-9 dienomis Asvejos regioniniame parke vyksiančio festivalio "Debesų pieva" organizatoriai žada įvairią programą: kalbėjimo meną su Adrija Čepaite, šamaniškus būgnus su Tamas Schrek, aukščio baimės kontrolę su Kęstučiu Kaupu, MyHero paskaitą ir treniruotę su Ignu Bakėjumi, pojūčių teatrą su Karolina Žernyte bei Jaunium Pisaravičiumi, Afrikos šokius su Ieva Žigaite, kapueirą su Vilenu Arutunianu (Moreno), tantrą su Sarani, bėgiojimą žarijomis, įvairius ritualus, paskaitas bei kūrybines dirbtuves.

Į festivalį nemokamai kviečiami neregiai ir silpnaregiai, kurie dalinsis savo požiūriais į dalykus, kurie mums, regintiems, yra nematomi.

"Jūs net neįsivaizduojate, kiek išminties ir fantastinės patirties turi šie mūsų tautiečiai, sugebantys išgyventi tokiose sąlygose. Jų pasakojamos istorijos ir kaip jie gyvena, palies ne vieną širdį", – teigė K.Kaupas.

Daug muzikos ir baltiškos vestuvės

Vakarais dalyvius džiugins gyva įvairių pasaulio kultūrų ir senovės baltų muzika, o jaukiai įsitaisius prie laužo bus diskutuojama apie prasmingus, gyvenimą keičiančius dalykus.

"Debesų pieva" dalyvių lauks ir garso terapijos (gongai ir kiti archajiški instrumentai), promočiučių giesmės – sutartinių magija su Laurita Peleniūte, Matangi Shakti dainos, Skaidros Jančaitės eksperimentai, liaudiškos dainos prie laužo, Gintaro Gascevičiaus ritminis-garsinis projektas, garso-šokio perfomansas "beTono", grupė "Laiminguo", muzikinis projektas "Idem" ir net baltiškos vestuvės.

Visi lektoriai atvyks pasidalyti žiniomis nemokamai, o savaitę truksiantis renginys kainuos 50 eurų.

Vaikams iki 12 m. renginio bilietas nemokamas, o šeimos, turinčios daugiau nei vieną vyresnio amžiaus vaiką, už juos moka tik po pusę kainos.

"Jei jautiesi, jog esi šiek tiek kitoks nei dauguma aplinkui, dėl to jautiesi vienišas, tau būtinai reikia pas mus atvykti, nes mūsų renginyje bus būtent tokie kaip tu. Netelpantys į standartinius rėmus, – šypsosi K.Kaupas. – Pamatęs tokį kiekį savų, suprasi, jog viskas su tavimi yra gerai. Ir tai, ką bandai nuslėpti nuo aplinkinių, yra tavo perlai, kurie gyvenime atneš tau sėkmę".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai paklausiau, ar jis atsako už savo makaronų kabi imo pasekmes žmonėms, buvau tuoj pat užblokuota. Taigi, žmonės, darykite išvadas :)

to karabasas

to karabasas portretas
kituose matom savo atspindi:) as matau siame festivalyje geri, pozityva, sviesius dalykus:) jus pagal save, kas jusm aktualu ir gludi sirdyje. ka gi, sekems ieskant:)

pagaliau

pagaliau portretas
nušvito Lietuvos padangė Tikras lietuvis -blaivus lietuvis SĖKMĖS rengėjams ir dalyviams Daugiau tokių šviesulių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių