Fotografas K.Fedirka: „Facebook“ – daug tuštybės ir savo ego demonstravimo

Iš paukščio skrydžio ne tik Lietuvą, bet ir daugelį pasaulio šalių fotografuojantis Kęstutis Fedirka neseniai atsisveikino su savo draugais ir sekėjais savo socialiniame tinkle: "Deja, tai energijos, laiko eikvojimas, daug tuštybės ir savo ego demonstravimo". 

"Kadangi "Facebook" panašėja į priklausomybę sistemai, nusprendžiau išeiti. Draugai, kurie mane žino, ras mano kontaktus. Geras buvo žaidimas, kuris suvalgė per daug mano brangaus laiko ir nebuvo to vertas", – taip socialiniame tinklapyje su draugais, pažįstamais ir daugiau nei 2000 sekėjų, atsisveikino keliolika albumų apie Lietuvą, Latviją išleidęs fotografas K.Fedirka.

Kęstutis prisipažino pajutęs, kad socialinis tinklapis atima daug laiko ir išsiurbia dar daugiau energijos.

"Deja, čia daug tuštybės ir ypač – netikro savo gyvenimo ir ego demonstravimo, – K.Fedirka neslėpė, kad jis pats žaidė žaidimą "patinka", kai nuotrauką ar koks pasisakymas sulaukdavo pastebėjimo. – Tačiau tai buvo netikra, sekina, neatitinka realybės. Ir turbūt tik vienas procentas žmonių savo socialiniame tinkle pasidalija gilesniais dalykais, išmintimi, gėriu."

Kęstučiui dvelkia tuštybe, kai dauguma sekėjų vertina tik išorę, blizgučius, o merginos siuntinėja savo pikantiškas nuotraukas, numerius, matydamos tik socialinių tinklų sukurtą įvaizdį ir blizgučius.

"Tikiuosi, kad žmonės greitai atsikvošės nuo tuštybės, įgaus išminties ir proto. Ir ši priklausomybė išeis iš mados, kaip dabar vis daugiau žmonių supranta, kad rūkymas nėra gerai", – vylėsi fotografas.

Pastebėjus, kad jis vis dėlto liko socialiniame tinklapyje, Kęstutis šyptelėjo: "Slapyvardžiu. Žmogaus, kuris pabėgo nuo tuštybių, miesto džiunglių ir buvo priverstas išsitraukti ginklą. Ir mano paskyrą žino tik artimieji ir geri draugai. Ir čia dalinsiuosi tik tuo, kas išties labai svarbu. Bet dar svarbiau, kad pirmiausiai bendraujame ne socialiniuose tinkluose, bet – gyvai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veronika

Veronika  portretas
Tai kad sugryzo i Facebooka.

***

*** portretas
Pritariu, todėl ir nedalyvauju. Man tas ekshibicionizmas visada buvo tuščia pramoga.

Iš aukščio prisifotografavęs

Iš aukščio prisifotografavęs portretas
Apėmė didybės manija - žvelgti iš viršaus. Tai nėra dvasinis pakilimas. Jei bendraujama - tai visokie būdai priimtini ir nėr ko čia menkinti!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių