G. Liaudanskas-Svaras: tavo vaikai yra tokie, koks esi tu

Kartais taisyklės labai paprastos. "Vaikai yra tokie, koks esi tu. Ir viskas", – tikina hiphopo grupės "G&G Sindikatas" įkūrėjas, aktyvus socialinių, visuomeninių judėjimų dalyvis Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Su žmona Rima grupės "G&G Sindikatas" vokalistas ir vienas hiphopo Lietuvoje pradininkų Svaras augina du vaikus – 19 metų dukrą Dominyką ir 12 metų sūnų Mykolą.

"Vaikai neįsidėmi to, ką tu sakai, vaikai geriausiai įsidėmi tai, ką tu darai, – įsitikinęs 43 metų vyras. – Jei gerbsi vyresniuosius, elgsiesi išmintingai, domėsiesi istorija, būsi dėmesingas, kultūringas, sąmoningas, jie irgi tokie bus. Ne šimtu procentų, bet didelė tikimybė, kad tokie išaugs ir tavo vaikai. Bet jei pats to nedarysi, nieko nebus."

Gabrielius įsitikinęs, kad gali kalbėti, kalti vaikui į galvą "būk geras", "būk mandagus", "būk tvarkingas", tačiau jei namie keikiesi, rėkauji, esi apsileidęs, jokių galimybių, kad tavo atžalos bus kitokios nei tu.

Nemeluok – tai vienas svarbiausių dalykų auklėjant vaikus. Ir Svaras pabrėžia: nemeluok ne žodžiais, o nemeluok savo darbais.

Jei esi geras, šviesus žmogus, yra tikimybė, kad tokie išaugs ir tavo vaikai.

"Jei esi geras, šviesus žmogus, yra tikimybė, kad tokie išaugs ir tavo vaikai, – svarsto Svaras. – Jei esi blogas, ta tikimybė smarkiai sumažės."

Gyvenimas sudarytas iš milijonų, milijardų dalykų ir todėl G.Liaudanskas neturi kažkokių ypatingų auklėjimo prioritetų ar taisyklių.

"Viskas yra svarbu. Aš tiesiog gyvenu ir kiekvienoje situacijoje stengiuosi nemeluoti ir būti žmoniškas", – teigia Svaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

psichas

psichas portretas
Nežinau ką įsimena vaikai , bet faktas tas , kad tu tai trys - keturios tavo kartos ... Gamtos , arba kitaip dievo viskas taip sudėta , kad niekas nepamirštama ir niekas neatleidžiama ... Viskas sukasi ir niekas nesustoja , grįžtama į pradinį tašką ... Tiek fiziniame , tiek dvasiniame būvyje... Ir kiekvienas [ atėjus laikui ] gaus žinutę atitinkamą už savo gyvenimą... [ per tris - keturias kartas ]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių