Madonna savo įvaikintuosius pasiėmė į Malavį atidaryti naujo ligoninės skyriaus

  • Teksto dydis:

JAV popmuzikos žvaigždė Madonna (Madona) antradienį Malavyje atsivežė keturis savo įvaikintus šios šalies piliečius į oficialų naujo vaikų ligoninės skyriaus atidarymą; šį skyrių, pavadintą vieno iš jos įsivaikintų malaviečių vardu, pastatė jos remiama labdaros organizacija.

Stovėdama šalia Malavio prezidento Peterio Mutharikos (Piterio Mutarikos), Madonna atidengė paminklinę lentą, žyminčią šios 50 lovų įstaigos statybos pabaigą.

Antrame pagal dydį šalies mieste Blantaire per dvejus metus pastatytame Karalienės Elizabeth (Elzbietos) ligoninės Mercy James (Mersi Džeims) pediatrijos skyriuje yra trys operacinės.

Tai pirmoji specializuota vaikų sveikatos priežiūros įstaiga šioje neturtingoje pietų Afrikos šalyje. Nuo šiol Karalienės Elzbietos ligoninė galės priimti dvigubai daugiau vaikų.

Anksčiau šiemet vyriausybės pareigūnai patvirtino, kad 58 metų Madonna įsivaikino dvynukes iš vaikų namų šioje Afrikos pietų šalyje, kurią ji dažnai aplanko. Dainininkė pernai vyko apžiūrėti statomo ligoninės skyriaus ir kartu į kelionę pasiėmė anksčiau įvaikintus malaviečius: 11-metę Mercy James ir jos bendraamžį Davidą Bandą (Deivido Bandą).

Prie jų dabar prisidėjo keturmetės dvynukės Estere (Ester) ir Stella (Stela).

Madonną, savo labdaringą organizaciją „Raising Malawi“ įkūrusią 2006 metais, pasitiko tradiciniai šokėjai; per valandą jai

aprodytas naujasis skyrius, papuoštas valstybinėmis vėliavomis.

Palatos papuoštos sienų tapyba: ten atvaizduotos tokios garsenybės kaip Nelsonas Mandela, arkivyskupas Desmondas Tutu, o amerikiečių aktorius Leonardo DiCaprio (Leonardas DiKaprijas) įtraukas į sąrašą sienoje kaip pagrindinis geradarys.

P.Mutharika perkirpo mėlyną juostą ir iškėlęs parodė atkarpą džiaugsmingai miniai.

„Galimybė išgyventi“

Malavyje, vienoje neturtingiausių šalių, Madonna ne visų laukiama išskėstomis rankomis. Kai kurie aktyvistai ją kaltina neteisėtai apeiti ilgai trunkančias įsivaikinimo procedūras, pasitelkiant savo turtus.

2013 metais tuomečio šalies prezidento Joyce’o Bandos (Džoiso Bandos) vyriausybė panaikino Madonnos turėtą oficialų privilegijuoto asmens statusą Malavyje, kaltino dainininkę, kad ji yra „neišauklėta“ ir tikisi padėkos už įsivaikinimus.

Prezidentas P.Mutharika stengėsi pataisyti santykius, sakydamas, kad jo vyriausybė visada buvo dėkinga dėl „Madonnos jų šaliai jaučiamos aistros“.

Dainininkė, 2008 metais išsiskyrusi su filmų režisieriumi Guy Ritchie (Gajumi Ričiu), po dvynukių įsivaikinimo turi šešis vaikus.

Mergaičių byloje nurodyta, kad jos pateko į vaikų namus, kuriuos rėmė Madonos labdaringa organizacija.

Jų motina mirė po gimdymo; tėvas mergaites paliko ir vedė kitą moterį. Taip pat nurodoma, kad dvynukių senelė sunkiai verčiasi ir prižiūri dar kelis vaikus.

„Malaviui reikia tokių kilniaširdžių žmonių, kad šalis gyvuotų toliau“, – AFP sakė 20 metų Malita Ndau (Malita Ndau), Blantaire pardavinėjanti spurgas.

„Dabar dėl šios ligoninės Malavio vaikams bus suteikta galimybė išgyventi“, – pridūrė ji.

Tačiau kai kurie Malavio gyventojai mano, kad ligoninė pabrėžia valstybės silpnumą.

Malavis turėtų „gėdytis, kad nesugeba suvaldyti korupcijos, ir todėl turi maldauti dainininkės pastatyti tokią ligoninę“, – sakė dėvėtais drabužiais prekiaujanti Mumbo Phiri (Mumbo Firi).

Naujasis ligoninės skyrius pacientams duris atvėrė praėjusią savaitę; jame jau atlikta pirmoji operacija.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių