Grupė iš Slovėnijos „Wckd Nation“ Lietuvoje surengs keturis koncertus

  • Teksto dydis:

Baltijos turo metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Birštone pasirodys Lietuvoje dar negirdėta, tačiau verta klausytojų dėmesio muzikos grupė „Wckd Nation“ iš Slovėnijos.

Į tarptautinį muzikos industrijos festivalį „Tallinn Music Week“ Estijoje naujausios savo kūrybos pristatyti keliaujantys atlikėjai savo muzikoje jungia pop, džiazo, neo-soul ir R&B stilius.

Muzikos grupė „Wckd Nation“ savo veiklą pradėjo praėjusiais metais ir netrukus sulaukė sėkmės gimtojoje Slovėnijoje. 2018 m. rudenį „Wckd Nation“ išleido du singlus „Time“ ir „Troubles“, kuriuos nedelsiant į savo kasdienį repertuarą įtraukė didžiausios Slovėnijos radijo stotys. Nuo šių metų kovo mėnesio grupė pradėjo aktyviai koncertuoti Europoje.

Savo koncertinio turo metu, kovo 22 d., grupė „Wckd Nation“ išleis ir oficialiai pristatys savo naujausią, trečiąjį singlą „New Path“ bei jam sukurtą debiutinį vaizdo klipą. Kūrinyje džiazinės melodijos, jungiamos su R&B, funk ir hip-hop elementais, o vokalo linija – tai išlaikyta, rami ir šiuolaikiška popmuzika. „Mūsų naujame kūrinyje dainuoju apie tai, kaip atrasti naują kryptį susidūrus su sunkumais gyvenimo kelyje. Jame visada rasis įvairių kliūčių, bet tai ir padaro gyvenimą įdomiu – tereikia išmokti priimti iššūkius“, – apie savo dainą pasakoja grupės vokalistė Maša But.

Grupėje „Wckd Nation“ dainininkei pritaria ir muziką kuria net septyni instrumentininkai – boso gitaristas Peter Smrdel, gitaristas Filip Vadnu, būgnininkas Žiga Smrdel, klavišininkas Nejc Škofic, saksofonininkai Grega Skaza ir Matic Mikola bei trimitininkas Sandi Štor.

„Wckd Nation“ Lietuvoje surengs net keturis koncertus – kovo 21 dieną gros Klaipėdoje, muzikos klube „Jazzpilis“, kovo 22 dieną koncertuos Vilniuje, džiazo klube „Jazz Cellar 11“, kovo 24 dieną gros Birštone, erdvėje pavadinimu „AsMeniška krautuvėlė“, o turą Lietuvoje užbaigs Kaune, kur kovo 29 dieną sugros bare „Sandėlis“.


Šiame straipsnyje: Wckd Nationkoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių