I. Jankauskaitė: man daug svarbiau ne ką, o kaip padaryti

  • Teksto dydis:

Antrą kartą „Lietuvos balso“ projekto mokytojos kėdėje sėdinti Inga Jankauskaitė per pirmuosius „Aklųjų perklausų" filmavimus Palangoje birželio mėnesį savo penkiolikos dalyvių armiją jau subūrė.

Kokiems balsams pavyko patekti į romantiškiausios ir švelniausios mokytojos vardą gavusios Ingos Jankauskaitės komandą, žiūrovai išvysti galės jau rugsėjo pradžioje, projektui pasiekus LNK televizijos eterį.

Artėjant naujiems nokautų ir dvikovų etapų filmavimams Palangoje, kurie prasidės jau rugpjūčio 22 dieną, Inga patikina jokio jaudulio nejaučianti, o pačių filmavimų laukianti kaip gražiausio ir įdomiausio laiko su geriausiais draugais. Būtent tokiu žodžiu ji nebijo pavadinti šalia sėdinčius projekto mokytojus.

„Laukiu kitaip nei pernai, nes pirmas kartas buvo toks, kai nežinai dėl ko jaudintis. Laukiu negalvodama apie konkurenciją ir konkursą, laukiu gero laiko su savo draugais. Įdomaus proceso, kūrybiško ir smagaus buvimo kartu“, Inga Jankauskaitė– sako Inga Jankauskaitė, o kūrybinės komandos pasidalintas vaizdo įrašas iš „Lietuvos balso" klipo filmavimų užkulisių įrodo, jog čia linksmybių ir smagaus laiko kartu nei mokytojams, nei visai „Lietuvos balso“ komandai tikrai netrūksta.

Dar prieš porą metų pati vedusi „Lietuvos balso" projektą, o šiemet antrąjį kartą sėsdamasi į mokytojos kėdę, Inga Jankauskaitė atvirai pripažįsta – mokytojos kėdė, o kartu su ja gaunamos pareigos ir siekiami ilgalaikiai tikslai vienareikšmiškai nugali prieš laidos vedėjos pareigas.

„Mokytojos kėdė laimi, nes suteikia daugiau atsakomybės. Čia susiduri su tuo, kad matai, jog iš esmės keičiasi žmonių gyvenimai ir tavo sprendimai gali turėti tam įtakos",– užtikrinta Inga.

Paklausta, kaip jaučiasi, kai projekte mokytojų kėdėje liko tik vienintelė moteris, Inga Jankauskaitė neslepia šypsenos ir kelia nykščius į viršų.

„Džiaugiuosi, kad Justinas prisijungė, manau, kad jis čia buvo kaip tik tas žmogus, kurio mums trūksta, kaip tik tas segmentas, reikalingas prieskonis. Man atrodo, kad šį sezoną pačiai kavos puodelio atsinešti jau nereikės eiti",– juokdamasi sako Inga Jankauskaitė.

Kalbėdama apie savo suburtą komandą, mokytoja užtikrinta, jog ją pasirinkę dalyviai neabejotinai turi vieną bendrą bruožą – jie žino, kad kartu su Inga jų tikslas ne tik pasiekti rezultatą, bet ir mėgautis kūrybos ir tobulėjimo procesu, išmokti scenoje elgtis taip, kaip jų neišmokys nė vienas kitas muzikos profesionalas.

„Tai yra, be abejo, ir žanro klausimas. Taip pat ir tai, ką reikia veikti scenoje. Man daug svarbiau ne ką, o kaip padaryti. Man labai svarbu istorija, turinys ir bendros sceninės išraiškos ieškojimas – čia tik aš galiu padėti geriausiai“, – didžiausią pranašumą prieš kitus tris mokytojus įvardija Inga Jankauskaitė.

Nauji „Lietuvos balso“ projekto filmavimai įvyks jau rugpjūčio 22, 23 ir 27 dienomis Palangos Sporto centre. Visi nekantraujantys ir norintys dalyvių kelią svajonės link pamatyti pirmieji kviečiami atvykti šou stebėti gyvai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių