Į pavasario turą M. Levickis pasiims ir šunį

  • Teksto dydis:

„Turėjau vieną laisvą dieną. Į Lietuvą grįžau beveik slapta“, – su ugnele akyse prisipažįsta akordeonistas Martynas Levickis. Vos pabaigęs turą Kinijoje, šį mėnesį jis jau spėjo surengti koncertus Londone, Bulgarijoje, Rumunijoje, du pasirodymus Vokietijoje. Dieną praleidęs Vilniuje Martynas vėl sės į lėktuvą.

„Ekstremalus klasikos pliūpsnis“ – taip pavadintą programą pavasario ture M. Levickis pristatys 15-oje Lietuvos miestų. Akordeonistas koncertuos kartu su styginių kvartetu.

„Įdomu tai, kad altu šiame kvartete groja škotas Campbel‘as Parker‘is, su kuriuo susipažinome mūsų rengiamuose Palendrių tarptautiniuose kompozitorių kursuose. Šįkart jis sutiko prisidėti ne tik prie edukacinės, bet ir prie meninės veiklos, – sako Martynas ir nusišypsodamas priduria: – Į turą pasiimsiu ir savo mažąjį šunį – prancūzų buldogą, kuris dar nėra iki galo supratęs, ar aš esu jo šeimininkas, ar draugas. Turiu šaunių asistentų, kol grosiu – jie juo pasirūpins.“

Paradoksalu tai, kad aš esu gimęs Tauragėje, bet dar nė karto ten nekoncertavęs.

Ruošiamoje programoje skambės Mozart‘o, Brahms‘o, Vivaldi muzika, bus pateikta visa tango istorija. „Keliausime tango laiko juosta, matysime virsmą nuo jo užuomazgų klasikinėje muzikoje – Bizet „Karmen“ iki Argentinos. Pagrosime Piazzollą ir net tai, kas seka po jo – azijietišką tango, kurį sukūrė japonų kompozitorius“, – intriguoja M. Levickis.

Koncertuose Martynas tarp kūrinių pasakos jų atsiradimo istorijas, pateiks įdomių faktų apie pačius kompozitorius. „Štai kad ir Bach‘as – Vokietijos ūkininkai į jo natų popierių vyniojo sūrius. Arba Vivaldi – jis buvo priverstas tapti kunigu, nors svajojo kurti operas. Mėgstu pasidalinti su klausytojais reikšmingomis turinio detalėmis“, – dėsto Martynas.

Gimtajame krašte nekoncertavo

Jo pavasarinis turas išdėstytas taip, kad M. Levickio ir styginių kvarteto koncertus pamatytų ne tik didžiųjų miestų žmonės. Nuo balandžio 7-osios iki šv. Velykų jie aplankys Birštoną, Uteną, Ukmergę, Jurbarką, Marijampolę. Antrąją Velykų dieną „Ekstremalus klasikos pliūpsnis“ pasieks Raudondvarį, vėliau – Anykščius, Panevėžį, Tauragę, Mažeikius, Klaipėdą, Šilutę, Plungę, Šiaulius ir galiausiai nuskambės Vilniaus Kotrynos bažnyčioje.

„Man įdomu koncertuoti mažesniuose miestuose. Juk lygiai taip pat kitose šalyse dalis koncertų vyksta provincijose, kartais muzikos festivaliai rengiami net ir visiškai mažuose miesteliuose. Tai yra pliusas, nes pamatai daug autentiškų dalykų, pažįsti regiono kultūrą iš arti. O savo pavasario ture per Lietuvą ypatingai laukiu pasirodymo Tauragėje. Paradoksalu tai, kad aš esu gimęs Tauragėje, bet dar nė karto ten nekoncertavęs. Tam teikiu didžiulę reikšmę“, – atskleidžia M. Levickis.

Balandžio 7-29 dienomis visas M. Levickio dėmesys priklausys Lietuvos publikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių