I. Stasiulytė atskleidė, ką darė, kai dukra užsimanė mėlynų plaukų

  • Teksto dydis:

Į kirpyklą ar ant motociklo? Visi pasirinkimai teisingi, jeigu juos „kuruoja“ sumani mama. „Svarbiausia skirti laiko tik mums dviem“, – vienodas išvadas daro TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ kalbintos moterys: aktorė Ineta Stasiulytė ir baikerių klubo „Vėjų laumės“ vadovė Liudmila Kazlauskienė.

I. Stasiulytė pabrėžia, kad auklėjant svarbu daug kalbėtis ir stebėti, ar vyksta pokytis. „Mėgstu perkąsti dukros schemas, pasakyti, kad supratau jos taktiką, ir stebėti, kaip ji elgsis. Taip santykiai tobulėja – mokomės atvirumo, išeiname iš vaikiškų bendravimo formų“, – pasakoja Ineta. Aktorė neslepia, kad ne tik ji auklėja dukrą Upę, bet ir dukra auklėja ją: „Scenos klausimais ji yra viena pagrindinių patarėjų, o jos duodamos pastabos – itin vertingos.“

Moteriškas vertybes Ineta dukrai perduoda taip pat atsakingai: „Mums labai smagu kartu nueiti pasidaryti manikiūro, na, o jei mano ir Upės nuomonės išsiskiria (pavyzdžiui, kartą ji labai norėjo mėlynų plaukų), aš tam neprieštarauju, o tiesiog padedu pasirinkti kokybiškiausią priemonę, kad po to nebūtų slaptų terlionių neaiškios kilmės produktais.“

Kad kartu gali nuveikti daug įdomių dalykų, Ineta ir jos dukra įrodė ir laidoje „Pasaulis pagal moteris“. Jos abi laidos metu tapė floristės ir laidos vedėjas Kristinos Rimienės sukurtą puokštę.

Kita laidos herojė Liudmila Kazlauskienė ir jos dukra Džaneta netrukus taps dar artimesnės: sekdama veiklios mamos baikerės pavyzdžiu, dukra Džaneta laiko motociklo teises. „Tai sena svajonė, galbūt jau nuo 16 metų“, – šypsosi pašnekovės ir pritaria minčiai, kad vaikai privalo turėti savo gyvenimą, tačiau tėvų pareiga – pastebėjus, kad kažkas negerai, nedelsiant padėti. „Kai pajaučiu, kad „pribrendo reikalas“, visada esu už pokalbį akis į akį – tik aš ir dukra, tik aš ir sūnus, galbūt net kitoje aplinkoje... Tai turi būti patarimas, o ne bausmė ar tuo labiau pažeminimas“, – dalijasi patirtimi Liudmila.

Kad mama ir dukra artimos, abejonių nekelia ne tik bendras hobis, bet ir panašus juokas bei požiūris į gyvenimą: moterys baikerės ne tik „gaudo vėją“ keliuose, bet ir rengia įvairius projektus, stovyklas vaikams, puoselėja pilietiškas idėjas.

Įspūdingos aktorės bei baikerės istorijos – laidoje „Pasaulis pagal moteris“ – šį šeštadienį 10 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių