Išskirtinis dovanų pakavimas: kas madinga šiemet?

  • Teksto dydis:

Artėjant Kalėdoms rūpinamės dovanomis, tačiau ne mažiau svarbu nei pati dovana yra ir tai, kaip ji supakuota. Stiliaus žinovai teigia, kad būtent skoningam įpakavimui dabar skiriama vis daugiau dėmesio, o prekybininkai neretai siūlo nemokamas dovanų pakavimo paslaugas.

„Pastebiu tendenciją, kad žmonės vis daugiau dėmesio skiria dovanos pateikimui, jos įpakavimui. Stengiamasi dovaną įpakuoti ne tik gražiai, bet ir kuo originaliau. Derinamos įpakavimo spalvos, juostelės, naudojamos įvairios papildomos priemonės, papuošimai ir, ačiū Dievui, populiarumą praranda banalūs dovanų maišeliai su Kalėdų Senio atvaizdu“, – pastebėjo stilistė ir tinklaraščio apie madą TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė.

Jei dovana valgoma – kaip dažnai pasitaiko per Kalėdas – pakuojant galima pasitelkti įvairius indus ir padaryti tai labai išradingai.

Paprasčiausius kūčiukus galima pateikti labai gražiai ir įdomiai. Galima paimti gražų, gal kokios labiau netradicinės formos stiklainėlį, dekoruoti jį taip, kaip patinka – apklijuoti ar piešti. Tada įdedama keletas kalėdinių saldainių, eglės šakelių ir perrišama juostele.

Jei dovanojami skanumynai, visada galima juos suberti į gražų metalinį kibirėlį ar vazonėlį. Skamba gana paprastai, tačiau tai labai jauki ir graži dovana. Jos turinys patiks praktiškai kiekvienam, o gražų indą vėliau bus galima panaudoti susidėti kokiom nors smulkmenoms, pasodinti gėlę arba virtuvėje auginti prieskonius.

Kalbant apie pakavimą, labai gražiai atrodo natūralus eko popierius, perjuostas vadinamuoju špagatu. Tačiau tinkamiausias variantas labai priklauso ir nuo pačios dovanos ir nuo žmogaus, kuriam dovanojama.

Neretai dovanos vyniojamos į šampaninį blizgų popierių. Šio sezono spalvos –tamsiai smaragdinė ir sodri bordo. Tokį popierių galima dekoruoti įvairiais kankorėžiais, plunksnom ir leisti pasireikšti fantazijai.

Pakuos nemokamai

Nevisuomet dovanas būtina pakuoti pačiam, ypač tuomet, kai tam visai nėra laiko. Daugelis prekybininkų šiemet siūlo paslaugą pas juos pirktas dovanas supakuoti nemokamai.

Ši paslauga itin aktuali spartėjant gyvenimo tempui, kuris diktuoja sąlygas. Todėl daugeliui pirkėjų labai patogu, kad jie gali įsigiję dovanas nebesirūpinti dar ir jų įpakavimu.

Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta sako, kad bet kurioje „Urmo“ parduotuvėje pirktos dovanos nemokamai pakuojamos bus nuo gruodžio 12 iki 23 dienos, tereiks parodyti pakuojamos dovanos pirkimo čekį.

Dovanų pakuotojai Kalėdiniu laikotarpiu įsikurs prekybos miestelyje dirbančiame Centriniame Kauno turguje, stilingoje „Maisto klubo“ laidos filmavimo studijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tai kur pakavimo pvz, pasigedau. Radau tik pakuotojų reklamą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių