Išvyskite, kaip žymūs lietuvių aktoriai akimirksniu atjaunėjo 20 metų

  • Teksto dydis:

Žiūrimiausia visų laikų lietuviška komedija pretenduojantis tapti komedijos „Tarp mūsų, berniukų...“ tęsinys „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“ pasakoja apie keturių mokyklos draugų kelionę į klasės susitikimą po 20 metų.

Kaip ir pirmojoje dalyje, filme gausu prisiminimų ir fantazijų scenų. Šįkart iš mokyklos laikų. Todėl juostos režisierius Kęstutis Gudavičius susidūrė su iššūkiu – kaip dviem dešimtmečiais atjauninti aktorius Audrių Bružą, Mantą Vaitiekūną, Kirilą Glušajevą ir Leonardą Pobedonoscevą?

„Įprastai tokioms scenoms filmuose yra parenkami panašūs jauni aktoriai, kurie suvaidina personažus jaunystėje, – filmo kūrimo užkulisiais dalijosi režisierius. – Tačiau kadangi kūrėme komediją, kurios žanras leidžia daugiau žaismingų interpretacijų, nusprendėme grimu, aprangos detalėmis ir perukais atjauninti pačias filmo žvaigždes.“

Mokyklos diskoteka, kurioje aktoriai A. Bružas, M. Vaitiekūnas, K. Glušajevas ir L. Pobedonoscevas įspūdingai šoka pagal 10 dešimtmečio Haddawayʼaus hitą „What is Love“, yra patys pirmieji komedijos „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“ kadrai, tačiau filmavimo aikštelėje jie buvo užfiksuoti patys paskutiniai drauge su mokyklos spektaklio scenomis. To priežastis paprasta: dėl filmo M. Vaitiekūnas ir A. Bružas buvo užsiauginę barzdas ir ūsus, todėl jiems nusiskusti buvo galima tik paskutinę filmavimo dieną, kai viskas jau buvo nufilmuota, rašoma pranešime spaudai. 

Paskutinę filmavimo dieną K. Glušajevas pasipuošė įspūdingomis garbanomis, A. Bružas taip pat prisiminė laikus, kai turėjo vešlius plaukus, o M. Vaitiekūnas, filmavimo komandos merginų teigimu, tapo neįtikėtinai panašus į jaunąjį Andyʼį Garciaʼą. Improvizacijos meistrai ta proga nusprendė papokštauti – barzdų skutimas, grimo, šukuosenų kūrimas buvo užfiksuotas linksmame vaizdo įraše, kuris tapo kelione per stilius ir laikotarpius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių