Izraelyje viešinti „Fusedmarc“ sulaukė ambasadoriaus patarimų

Artėjant „Eurovizijos“ dainų konkursui, kuris šiais metais vyks Kijeve, Lietuvai atstovaujanti grupė „Fusedmarc“ pristatys savo dainą paruošiamuosiuose renginiuose net keliose šalyse. Pirmoji kelionė – į Izraelį, tad šios šalies ambasadorius Amiras Maimonas pakvietė „Fusedmarc“ pasisvečiuoti ambasadoje ir atlikėjams davė kelis patarimus.

„Pernai mūsų ambasadoje viešėjo Donatas Montvydas, šiemet džiaugiamės galėdami priimti jus. Izraelyje gal ir nebus revoliucijos lietaus, bet ten jūsų tikrai lauks saulė“, – atvykusius į Izraelio ambasadą sveikino A. Maimonas ir atlikėjams įteikė po kepurę nuo saulės su užrašu „Izraelyje visada vasara“.

Lietuvos atstovus „Eurovizijoje“ priėmęs ambasadorius tikino, kad jo šalyje muzika yra labai svarbi. Izraelis „Euroviziją“ yra laimėjęs net tris kartus.

„Pirmą kartą laimėjome 1978 m. su daina „A-Ba-Ni-Bi“. Tuo metu „Eurovizijoje“ buvo populiaresnės lyrinės dainos, o ši – neįprasta, ritmiška, bet tai nesutrukdė jai nugalėti konkurse. Ir žinote, kas nutiko po metų, kai „Eurovizija“ buvo rengiama Izraelyje? Izraelis nugalėjo dar kartą su daina „Hallelujah“. Žinoma, konkurso dar kartą neberengėme, nes tai būtų buvę per brangu. Trečiąjį kartą nugalėjome 1998-aisiais su daina „Diva“, – šalies pasiekimus didžiausiame Europos dainų konkurse vardijo A. Maimonas.

Jau kitą savaitę Izraelyje koncertuosiantiems atlikėjams ambasadorius patarė, ką verta pamatyti šalyje.

„Suprantu, kad į Izraelį vykstate pristatyti savo dainos ir tikriausiai būsite užsiėmę, keliaudami iš vienos vietos į kitą ir repetuodami. Vis dėlto norėčiau duoti jums asmeninį patarimą. Tiesiog atraskite laiko pabūti Tel Avive.

„Labai jums rekomenduoju atrasti pusvalandį pasimaudyti Viduržemio jūroje. Žiemą vidutinė vandens temperatūra yra apie 20 laipsnių, o šiuo metu vanduo dar labiau šyla. Pasimėgaukite izraelietiška duona pita ir būtinai apsilankykite turguje – ten visuomet verda gyvenimas, maišosi puikūs kvapai, viskas šviežia ir spalvinga“, – tikino jis.

Grupė „Fusedmarc“ pasižadėjo dalyvauti Izraelio ambasados rengiamame koncerte, skirtame vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių