J. Jankevičius: kartais maži troškimai gali kainuoti labai brangiai

  • Teksto dydis:

Justinas – visad linksmas ir džiugus, iki ašarų pralinksminantis humoristas, šmaikštus laidų vedėjas – tokį įpratę jį matyti žiūrovai... Pasirodo, po neblėstančia šypsena slypi nesuvaidintas švelnumas ir nuoširdus jausmingumas prabilus apie meilę ir neišsipildžiusius troškimus.

„Vienas iš baisiausių dalykų gyvenime yra miražas. Tada, kai tolumoje pamatai oazę ir tau atrodo, kad tavo laimė ir laisvė yra jau visai čia pat, bet tu dar nesuvoki, kad tai tik iliuzija“, – mįslingai kalba Justinas.

Tokiomis mintis populiarus laidų vedėjas pasidalino peržiūrėjęs filmą „Švyturys tarp dviejų vandenynų“. Matyt, kino juostoje slypi tikrai kažkas tokio, kas sužadino prisiminimus, suvirpino širdį ir atskleidė jautriąją komiko pusę...

Filmas „Švyturys tarp dviejų vandenynų“ apie tai, kaip pasibaigus Pirmam pasauliniam karui, apsigyvenę mažoje Australijos saloje Izabelė ir Tomas tenorėjo ramaus gyvenimo prie švyturio ir gražios šeimos. Viskas ko jiems trūko iki pilnos laimės buvo kūdikis. Tačiau kartais maži troškimai gali kainuoti labai brangiai...

Meilė, skausmas, viltis, netektis  – visa puokštė jausmų ir išgyvenimų net Justiną sujaudinusioje dramoje „Švyturys tarp dviejų vandenynų“, per TV3 šeštadienio vakarą, 21.50 val., rubrikoje „Šeštadienio gero kino vakaras“.

„Adrenalinas, baimė, nežinomybė, didžiulė įtampa, pyktis, viltis ir neviltis – tai ką filmuose sunku parodyti realistiškai ir įtikinamai, bet ką išgyvena kiekvienas karys, be išimties. Taip pat ir aš”, – taip filmus karo tematika pristato Darius Antanaitis, Atsargos karininkas, karinių operacijų Irake ir Afganistane dalyvis.

Darius Antanaitis, TV3 nuotr.

Pasak jo, kino juosta „Šnipų tiltas“ intriguoja dramatiškumu – ginti savo valstybės priešą – nedėkingas ir sunkus darbas, tačiau jis įgauna visai kitą prasmę, kai reikia gelbėti savo karį pakliuvusį į nelaisvę. Čia tikroviškai pavaizduota išgyvenama nežinomybė, suvokimas, kad esi visiškai vienas, kai nežinai kuo gali pasitikėti, o kuo ne, bei vienintelis pats didžiausias kiekvieno kario noras – saugiai grįžti namo.

„Labai įdomus savo idėja pasirodė filmas „Pjūklo ketera” – karys-pacifistas, nenaudojantis ginklo. Vis tik realybėje sunkiai įsivaizduoju tokį scenarijų. Jei esi be ginklo, tai arba tave nudės, arba tave turės ginti kiti kariai. O jei pastebėsi gręsiantį pavojų draugui, kaip tu jį apginsi? Karas – ne žaidimas, čia visiems sąlygos vienodos, kiekvienas atsako ne tik už save, bet ir kitus“, – mintimis apie filmą dalinosi Darius.

Šiuos ir kitus ne mažiau filmus TV3 žiūrovams pristatys kiekvieną šeštadienį rubrikoje „Šeštadienio gero kino vakaras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių