J. Liesis: mano vaikai jau dabar mane aplenkę

Vaikai. Vos parašęs šį žodį prodiuseris, dainininkas Juozas Liesis šypsosi.

"Tai – nuostabu, – sako jis, – jauku, smagu, tai – nuotykiai, juokas, futbolas, piešiniai. Ir ne tik tai. Tai – taip pat ir pykčiai, ašaros, konkurencija, pasižnaibymai, pasistumdymai, slogos bei nerimas prie ligoninės lovelės ir įvairių reikalų tvarkymas."

Kalbėdamas apie savo vaikus – devynerių metų Meilę ir septynerių Rojų Juozą, J.Liesis prisipažįsta, kad sunkumų kyla ne tik jam, tėvui: "Jiems su manimi nelengviau. Patiriame visko. Ne visada esu teisus, bet kelios taisyklės mums padeda tvarkyti savo bendravimą."

1. Vaikas visada teisus. Net jei jums atrodo, kad meluoja, apsimestinai verkia ar bando manipuliuoti dėl kažkokio tikslo. Būtinai įvardiju, ką vaikas jaučia, ką aš jaučiu ir ką darysiu.

2. Skanėstas – tik po normalaus maisto. Gal mano vaikai ir pernelyg daug vartoja cukraus, bet neketinu drausti, jei tai pasiskanavimas po rimto maisto. Kas yra rimtas maistas? Juo kartais vadinu ne tik savo virtą ar keptą mėsikę su daržovėmis. Kartais tai ir kebabas ar "McDonald's" suvožtinis. Kokakolą ir kitus gazuotus gėrimus su cukrumi jie geria itin retai. Stengiuosi!

3. Prašai pagalbos? Padėsiu, jei matysiu, kad stengiesi.

4. Tinginiauti, nieko neveikti – normalu. Turiu labai stengtis, kad vaikai tuo ne tik patikėtų, bet ir tai darytų. Jie nuolat kažkur lekia, ieško nuotykių, bendravimo, bet, po velnių, ir aš kažko noriu! Man patinka kartu žiūrėti filmus su vaikais. Tuo ir bandau gundyti vietoj lėkimo, bėgimo ir karstymosi po medžius.

Jei girdite mane griaudint mieste, didžiausia tikimybė, kad nesusilaikiau reaguodamas į saviškių didžiukų elgesį greta kelio.

5. Kelių eismo taisyklės ir saugumas kelyje – be jokių kompromisų. Jei girdite mane griaudint mieste, didžiausia tikimybė, kad nesusilaikiau reaguodamas į saviškių didžiukų elgesį greta kelio. Po to atsiprašinėju. Na, nėra tokio klausimo, kurį išspręsti padėtų rėkimas. Bet šiame gyvenime aš tik mokausi būti tėvu.

6. Pastebėti, išgirsti kiekvieną dalyką, kurio trokštu, kad vaikai taip elgtųsi. Pakelta šiukšlė, atsiprašymas, kūryba, pasitikėjimas, savimi, savijautos įvardijimas ir t.t. Būtinai stengiuosi pasakyti, kuo tai man patinka.

7. Vaikų pergalės. Aš – tik tėvas. Klystantis, pašėlęs, tingus, pavargęs, rėkiantis, glaudžiantis, verkiantis, stiprus, besimokantis, bet visada tik žmogus. Kaip ir mano vaikai. Aš – tik laikinai už juos aukštesnis, o sumanumu, smalsumu, energija jie mane jau dabar aplenkę, tam įrodymas – mūsų rungtyniavimas: mano vaikai laimi 99,99 proc. kovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikas visada teisus.

vaikas visada teisus. portretas
štai kokios vaikų teisės,vaikai mokina tėvus ,kaip gyventi,šaunu.Tinginiauti, nieko neveikti – normalu. Aš – tik laikinai už juos aukštesnis.Vaikas visada teisus.Jiems su manimi nelengviau. Po to atsiprašinėju.Štai iki ko privedė tėvą.J. Liesis: mano vaikai jau dabar mane aplenkę.Ei tėvai-vyrai,atsiliepkit ,kas dar tokių "tėviškų aukštumų"pasiekėte,būsite statomi Lietuvos "tėvų"pavyzdžiu,štai kokie turi būti dabartiniai tėvai,

kaimynas

kaimynas portretas
Na tikrai žinau ir pažįstu Juozo šeimą iš Klaipėdos. Šeimoje - penketas išauginta nuostabių vaikų - du sūnai ir trys dukros Šie namai pilni meilės, šilumos... Anūkai čia labai dažni svečiai. Tokios močiutės, kokią jie turi, turėtų daug kas pavydėti. Ji - jėga: ir futbolą žaidžia, ir krepšį mėto, auksines rankas turi... O, tai močiutė Staselė. Pavydėkit uosabai labai dažnai lankouozo vaikai

chi

chi portretas
Aptarinėkim ir auklėkim visus Lietuvos vaikus. Mes visi esam pavyzdys visiems. Kokie mes aplink savo ar ne savų vaiikų, tokie ir mūsų mažieji piliečiai. Jie - mūsų veidrodis. Visi seneliai ir močiutės, mylintys savo vaikus ir anūkus, dalinasi meile, šiluma, ... Pažvelkit į savo artimuosius, - ar dažnai jiems pasakot nuoširdų žodį. Pradėkim nuo savęs. Mažiau pavydo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių