J. Samoilova gali dalyvauti „Eurovizijoje“: rengėjai rado išeitį

  • Teksto dydis:

Europos transliuotojų sąjunga (EBU), reaguodama į Ukrainos draudimą į „Euroviziją“ atvykti Rusijos atstovei Julijai Samoilovai, pranešė, kad atkakliai dirba besistengdama rasti išeitį iš susidariusios padėties ir nori pasiūlyti Rusijos atstovei būdą dalyvauti konkurse.

EBU antrajame konkurso pusfinalyje atlikėją kviečia pasirodyti besinaudojant teletiltu. Tai – beprecedentė situacija „Eurovizijos“ istorijoje per 60 metų.

EBU teigimu, toks sprendimas atspindi konkurso vertybes ir dvasią ir užtikrintų galimybę visiems 43 dalyviams pasirodyti konkurse.

Tvirtinama, kad tokia išeitis siūloma siekiant kiek įmanoma labiau panaikinti politinį „Eurovizijos“ atspalvį.

Vykdantysis „Eurovizijos“ prodiuseris Jonas Ola Sandas tikino, kad ir toliau kalbamasi su Ukrainos valdžia, siekiant suteikti galimybę visiems dalyviams pasirodyti Kijevo scenoje.

„Norėdami, kad konkursas išliktų nepolitiškas, jautėme poreikį rasti sprendimą šiai situacijai“, – sakė jis.

BNS ketvirtadienį informavo, kad Rusijos televizijos žada boikotuoti dainų konkursą ir nei viena Rusijos televizija šiemet „Eurovizijos“ netransliuos.

Trečiadienį Ukraina pranešė, kad neleis Rusijos atstovei J. Samoilovai atvykti į Kijevą, nes ši pažeidė Ukrainos įstatymus, kai prieš daugiau nei metus koncertavo aneksuotame Kryme.

Darys viską, kad neprarastų Rusijos

Lietuvos delegacijos vadovo Audriaus Giržado nuomone, toks EBU sprendimas priimtas remiantis finansais.

„Suprantu didelį EBU norą, kad Rusija dalyvautų. Rusija moka nemažą nario mokestį. Kaip suprantu, šiuo atveju EBU jį turėtų grąžinti, nes Rusija jokių organizacinių taisyklių nepažeidė, – jos neįsileidžia konkursą rengiančioji šalis Ukraina“, – komentavo jis.

Tai reiškia, kad EBU turėtų grąžinti nario mokestį, ne mažiau svarbūs čia – ir įsipareigojimai rėmėjams.

„Rusija – tai didžiulė rinka ir didžiuliai pinigai. Vadinasi, ir tą dalį pinigų, kuriuos rėmėjai skyrė įskaičiuodami Rusijos rinką, EBU taip pat turėtų grąžinti. Lygiai taip pat rėmėjai sugalvojo prekybinių akcijų su „Eurovizijos“ ženklu, tai irgi įskaičiuojama į „Eurovizijos“ biudžetą ir tai EBU turėtų grąžinti“, – aiškina A. Giržadas.

Jis primena, kad „Eurovizijos“ konkursas šiemet jau patyrė nuostolių, kai, atsistatydinus jį rengiančių ukrainiečių komandai, prie konkurso organizacijos vairo stojo švedai.

„Nemanau, kad Ukraina buvo pajėgi viena pati už visa tai sumokėti. Tai – jau didžiulis minusas EBU, o dar patirti ir šiuos finansinius nuostolius jiems būtų labai sunku, todėl EBU darys viską, kad Rusijos rinkos neprarastų“, – įsitikinęs delegacijos vadovas. 

Prognozuoti, kaip, gavusi pasiūlymą, elgsis Rusija, A. Giržadas nesiėmė, tačiau konkursui tai didelės įtakos, jo teigimu, neturės.

„Nemanau, kad konkursas nukentėtų. Gal netgi atsirastų kažkokios ramybės, nes Rusija deda pačių įvairiausių pastangų, kad pasiektų savo rezultatą balsavimo metu. Bet kad organizatoriai labai stipriai nukentėtų finansiškai, tai tikrai“, – kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: EurovizijaJulia SamoilovaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gera ,,,ideja,,, kilusi concitinese smegelelese , pritariu -lai visi iki vieno eurovizijos dalyviai pagieda savo namuose teletilto pagalba ir jokiu problem .... Manau nereikia politizuot nei sporto nei muzikos , ir tokiu renginiu nerengti pusdurniu valdomose valstybese , tuo labjau tokiose kur siaucia terorizmas ar vyksta pilietinis karas.... nebus debilisku nusikliedejimu

Irena

Irena portretas
Kam tas balsavimas? Ir cia politizuojama

      portretas
Vakarų pasaulis prarado sveiką protą. liks tik beždžionių kaimenė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių