A. Jolie ir S. Kyi susitiko su siuvimo pramonės darbuotojomis

  • Teksto dydis:

Holivudo aktorė Angelina Jolie (Andželina Džoli) šeštadienį Mianmare, kuriame lankosi pirmą kartą, drauge su opozicijos lydere Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či) susitiko su siuvimo pramonės darbuotojomis, kad daugiau sužinotų apie jų darbo sąlygas.

„Oskaro“ laureatė, kuri taip pat yra Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūros specialioji pasiuntinė, į Mianmarą atvyko trečiadienį. Ji sostinėje Neipide susitiko su prezidentu Theinu Seinu (Teinu Seinu), taip pat – su seksualinio smurto aukomis karo nualintoje šiaurinėje Kačino valstijoje.

Šeštadienį ji susitiko su Aung San Suu Kyi jos rezidencijoje Jangone, o tada abi jos aplankė moteris iš Mianmaro tekstilės pramonės, jų gyvenamosiose vietose miesto vakariniame pakraštyje.

Dešimtys žmonių susirinko pasižiūrėti į Holivudo žvaigždę ir Mianmaro kovos už demokratiją simbolį, joms atvykus į darbininkių nakvynės namus. Abiem joms buvo įteikta po puokštę.

A.Jolie ir Aung San Suu Kyi kalbėjosi su darbininkėmis apie jų gyvenimo ir darbo sąlygas, taip pat – apie jų siekius dėl tolesnio išsilavinimo, sakoma pranešime, kurį „Facebook“ paskelbė opozicinė Nacionalinė lyga už demokratiją.

A.Jolie į Mianmarą atvyko po trumpo apsilankymo Kambodžoje, kur ketina režisuoti filmą apie Kambodžos raudonųjų khmerų režimą, matomą nuo karo nukentėjusio vaiko akimis.

Tuo kelionės etapu ją lydėjo jos 14-metis įsūnis Maddoxas (Madoksas) iš Kambodžos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių