Kaip pasirinkti laiką ir vietą vestuvių fotosesijai rudenį?

  • Teksto dydis:

Ruduo – tai ne tik margaspalviai lapai ir skėčiai lietuje - vestuvinių fotografijų išliekamąją vertę kuria harmoningai parinkta ir nepakartojamą tos akimirkos istoriją pasakojanti vieta, unikali architektūra, bažnyčia bei patys žmonės. Profesionalūs vestuvių fotografai Lena ir Gedas dalijasi patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, ruošiantis šventinei fotosesijai rudenį.

Nesivaikykite šablonų

Vestuvių fotosesijai pasirinkta vieta iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti visai paprasta, tačiau visa magija slypi jos pasakojamoje istorijoje. Visoje Lietuvoje galima rasti unikalių, nepakartojamų gamtos kampelių, tačiau tai neturėtų tapti priežastimi vengti miesto. „Savita, tik jam būdinga architektūra, gatvės ir netgi jomis skubantys automobiliai bei žmonės pabrėš akimirkos žavesį ir momentiškumą. Įamžinti laike, tokie vaizdai po daugelio metų bus įdomūs ne tik patiems palyginti, bet ir anūkams pasižvalgyti, priešingai nei butaforinė sofa viduryje miško ar ant pušies kabantys obuoliukai“, - su šypsena patikina Lena. Profesionalai visuomet siūlo fotosesijos aplinką harmoningai derinti su ceremonijos, pokylio vieta, išlaikyti kuriamos istorijos tęstinumą.

Fotografai pabrėžia, kad vestuvinių nuotraukų unikalumui įtakos turi „fotogeniškos“ bažnyčios pasirinkimas. „Dominuojantis pastelinių ar kontrastuojančių spalvų interjero koloritas, gausūs šviesos srautai, grakščios gotikinės arkos, vitražai, o galbūt ištaigingi ir prabanga dvelkiantys barokiniai skliautai – visos detalės nuotraukoms tampa svarbios ir leidžia sukurti ypatingą kompoziciją, perteikti kvapą gniaužiančias emocijas“, - pasakoja pašnekovai.

Pamirškite rūpesčius dėl oro

Šiuo metų laiku vis dar pasirodanti saulė maloniai šildo, švelniai paryškindama kontrastingas spalvas, tačiau pakyla sąlyginai neaukštai ir todėl jos spinduliai virsta tobulai krintančia šonine šviesa, lydima ilgų, paslaptingų šešėlių. Pašnekovai juokauja, kad toks apšvietimas – fotografų svajonė ir tikra atgaiva po intensyvios, sunkiai sukontroliuojamos ir varginančios vasarinės saulės. „Fotografuojant vestuves rudenį, pakanka natūralios šviesos, todėl nenaudojame blyksčių – esame už natūralią šviesą, prie kurios ir jaunieji geriau jaučiasi, ir fotografams patogiau dirbti.“, - patirtimi dalijasi Gedas.

Fotografai ragina nebijoti ir apniukusių dienų: minkštais, žemai plaukiančiais debesimis nuklotas dangus skleidžia minkštą šviesą, o netgi staiga prapliupęs lietus padeda geriau atskleisti jaunųjų emocijas, grožį, neužgožiant jų gamta ir panoraminiais vaizdais. Sužvarbusios rankos, pamėlę lūpos ir raudona nosis – ne patys geriausi vestuvinių fotografijų akcentai, todėl labai svarbu pasirūpinti ir savo komfortu. „Jaukus apsiaustas, spalvingos pirštinės ir termose garuojanti cinamonu ar avietėmis kvepianti arbata ne tik maloniai šildys ir paliks neišdildomus prisiminimus, bet ir taps unikaliais nuotraukų akcentais“, - pasakoja Lena.

Planuokite laiką ir bendraukite

Rudenį derėtų atkreipti dėmesį ir į laiką – nors apšvietimas palankus, bet diena trumpa, todėl fotosesiją rekomenduojama planuotis likus 2-3 valandas iki saulėlydžio. Tačiau fotografas Gedas atkreipia dėmesį, kad ypatingą dieną pradėjus nuo ankstyvos rytinės fotosesijos, atsiskleidžia užburiantis šio metų laiko grožis: tvyrantis tirštas rūkas bei šalnos nubalinta žolė įkvėps nuotraukoms misticizmo ir paslapties. „Fotografuojant vestuves rudenį, norisi atskleisti tik tos dieną gamtos dovanojamą stebuklą“,- priduria Lena. Svarbiausia išsakyti savo norus ir idėjas fotografams – tuomet būsite garantuoti maksimaliu lūkesčių išpildymu.

Visuomet siūloma pagalvoti ir apie priešvestuvinę fotosesiją – jos metu ne tik užmezgamas tarpusavio ryšys, atsiskleidžia abipusiai lūkesčiai, kas patinka jauniesiems ir ko iš jaunųjų reikalauja fotografai. Be to, po tokios fotosesijos lengviau jauniesiems atsipalaiduoti prieš objektyvą. Profesionalai pastebi, kad vis labiau populiarėja ir sprendimas vestuvinę fotosesiją pasidaryti dieną ar kelias prieš ceremoniją - tuomet ir oro sąlygas galima parinkti, ir atsipalaiduoti lengviau, nemąstant apie laukiančius svečius bei preciziškai suplanuotą dienotvarkę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių