Kakulį „Emodži filme“ įgarsinęs S. Jačėnas: iki šiol šio simbolio nenaudojau

  • Teksto dydis:

Jau šiandien kino ekranai pasipuoš spalvingomis ir daugeliui puikiai pažįstamomis emocijų ikonėlėmis, dar kitaip vadinamomis emodžiais, apie kurių tikrąjį, slaptai telefonuose gyvenamą gyvenimą sužinosime animaciniame filme visai šeimai „Emodži filmas“.

Lietuvos kino teatruose emodžiai, be abejo, prabils lietuviškai ir kalbės žymių mūsų šalies aktorių balsais. „Emodži filmą“ garsino Ramūnas Cicėnas, Vytautas Rašimas, Rasa Samuolytė, Inga Norkutė, Arūnas Storpirštis, Dalia Michelevičiūtė, Ignas Gužauskas. O pats linksmiausias, taip visų mėgstamo naudoti Kakulio „vaidmuo“ atiteko Sigučiui Jačėnui.

„Aš ir pats bendraudamas telefonu naudoju emodžius. Dažniausiai – šypsenėles. Jos geriausiai atitinka mano gyvenimo moto pagal Merfį: „Šypsokis, rytoj bus dar blogiau“,“ – šypsosi aktorius S. Jačėnas.

Paklaustas, ką mano apie savo įgarsintą personažą Kakulį (angl. „poop“), vyras juokiasi, jog daug panašumų su juo neįžvelgia: „Daugiau panašumų įžvelgiu su Mike Pūkuotuku (angl. Winnie the Pooh), kurį garsinau prieš šešerius metus. Iki šiol Kakulio emodžio nenaudodavau, gal tik reaguodamas į kokią nemalonią situaciją panašiai kartais išsireikšdavau. Ir įgarsindamas jį, kaip ir bet kurį kitą personažą, stengiausi atlikti savo darbą kuo įtaigiau.“

Emodžius bendraudamas su bičiuliais naudoja ir kitas filmą garsinęs aktorius Ramūnas Cicėnas. Jo teigimu, ikonos puikiai pasitarnauja neįprastose situacijose.

„Kartais tiesiog vienu emodžiu galima užbaigti nemalonų bendravimą ir atvirkščiai. Dažniausiai naudoju šypsenėlę, tačiau viskas labai priklauso nuo žmogaus, su kuriuo bendrauju. Filme įgarsinau emodžį „meh“ arba lietuviškai vadinamą „ai“ ir kartais tikrai būna tokių dienų, kai mano nuotaiką galima apibūdinti būtent šiuo simboliu“, – sako R. Cicėnas. Jis prisipažįsta bent jau darbo reikalais esantis priklausomas nuo mobiliojo telefono, tačiau vis bandantis priklausomybę mažinti.

Naujasis nuotaikingas „Emodži filmas“ turėtų palikti įspūdį vis dar negalintiems pamiršti tokių animacijos šedevrų, kaip „Išvirkščias pasaulis“ ar „Ralfas griovėjas“. Animacinė komedija pasakos apie išmaniajame telefone įsikūrusį didžiulį Tekstopolio miestą, kuriame gyvena visi paveikslėliai, naudojami susirašinėjimo programėlėse – emodžiai. Jų gyvenimo tikslas – būti pasirinktiems telefono naudotojo. Visi emodžiai turi unikalią, vienintelę išraišką, kuria didžiuojasi ir laiko didžiąja gyvenimo prasme. Visi, išskyrus vieną – Džinas, kuris gimė be specialaus filtro ir gali demonstruoti ne vieną, o daugybę emocijų. Kamuojamas švelnios šizofrenijos ir nuolat jausdamasis nenormalus, Džinas su draugeliais Hai Faiv ir Hake iškeliauja į telefono gilumas ieškoti specialaus kodo, kuris jį pataisytų ir pagaliau suteiktų normalų, save gerbiančiam emodži priderantį gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių