Kas vadovaus Kanų festivalio žiuri?

  • Teksto dydis:

Kanų kino festivalio organizatoriai paskelbė, kad šių metų festivalio, mininčio savo 70-ąsias metines, žiuri pirmininku taps iškilus ispanų kino kūrėjas Pedro Almodovaras (Pedras Almodovaras).

Antradienį festivalio prezidentas Pierre'as Lescure'as (Pjeras Lekiuras) ir jo direktorius Thierry Fremaux (Tjeri Fremo) sakė, kad „Kanai su džiaugsmu priima unikalų ir itin populiarų menininką. Jo darbai jau sukūrė amžiną nišą kino istorijoje“.

P. Almodovaras kuria filmus jau 35-erius metus, o tarptautinio pripažinimo jis sulaukė 1988 metais, kai pasirodė juosta „Moterys ties nervų krizės riba“ (Mujeres al borde de un ataque de nervios). Ji buvo nominuota „Oskarui“.

Šiame filme, kupiname juodojo humoro, populiariosios kultūros elementų ir sekso, pagrindinius vaidmenis sukūrė aktoriai Penelope Cruz (Penelope Krus), Javieras Bardemas (Chavjeras Bardemas) ir Antonio Banderasas (Antonijus Banderasas).

67-erių metų P. Almodovaras sakė, kad šiai užduočiai atiduosiąs „kūną ir sielą“. Be to, jis teigė esąs „dėkingas, pagerbtas ir šiek tiek pritrenktas“.

Kanų kino festivalis vyks gegužės 17–28 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių