Kauniečiai gėrėjosi Swarovski kristalų žėrėjimu

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune vyko pirmasis „Inlay Art embellished with Swarovski Crystals“ inkrustavimo čempionatas.

Renginyje buvo galima sutikti žinomą plaukų stilistą Karolį Murauską, papuošalų kūrėją Simoną Brazdžionytę ir kt.

Šio čempionato išskirtinumas – tai puošyba Swarovski elementais. Visose čempionato rungtyse vyravo kristalų inkrustacija. „Tai – menas sukurti meną, – po renginio sakė viena organizatorių Jūratė Labanauskienė. – Tai galimybė atrasti ir iškelti į viešumą meistrus, pasižyminčius išskirtiniu meniniu potencialu ir kūrybingumu. Šio renginio organizatorių devizas: „Jei svajoji – tai gali ir įgyvendinti“.

Renginio metu savo svajones įgyvendino ir papuošalų kūrėja, vilnietė S. Brazdžionytė. Jai čempionato metu itin sekėsi – žinoma moteris pelnė net du aukso medalius už kūrybingumą.

Pasak renginio organizatorės Jelenos Bankauskienės, Swarovski – tai ivairių formų, dydžių ir spalvų, ypatingo blizgesio kristalai. „Regis, tiek metų matai juos kiekvieną dieną ir vistiek jie – labai gražūs, visada traukiantys akį. Šie kristalai užburia daugybę moterų“, – net neabejoja J. Bankauskienė.

Tarptautinei komisijai teko užduotis išrinkti ir pripažinti geriausius Swarovski inkrustavimo specialistus saloninio nagų dizaino, 3D iškiliojo tematinio dizaino ir kūno puošybos meno (body art) srityse. Renginyje teisėjavo pasaulyje pripažintų teisėjų komanda – Marian Newman, Tracey Lee, Hazel Dixon, Natalja Kiampo, Victoria Prichodko, Natalija Sazonova, Natalja Makarčiuk prie kurios prisijungė ir lietuviai – Liudmila Ivanova ir Karolis Murauskas.

Karolis Murauskas/E.Šumilovaitės nuotr.

„Kaip komisijos narys, stengiausi išrinkti tuos meistrus, kurių darbai pasižymėjo išbaigtumu, profesionalumu, originalumu. Mane patį visada žavėjo Swarovski kristalai, nes jie yra prabangūs ir itin žėri. O viskas, kas blizga, mane traukia it magnetas. Aš kaip šarka,“ – po renginio šypsodamasis sakė K. Murauskas. Žinomas plaukų meistras teigė, kad ypatingoms progoms, ypač vestuvėms, savo klientes dažnai puošiantis tiaromis, segtukais, nusagstytais būtent Swarovski kristalais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilona

Ilona portretas
Jei Bradžionytė laimėjo, vadinas nelabai ką daugiau dalyvauti ir prikvietė :D

Fe

Fe portretas
Konkursas labai gražus, tik niekas neparašo, kokia Jelena aferistė ir kaip apgavo savo kolegę, ir nunešė visus pinigus, o teisėjo balai buvo diskvalifikuoti organizatorių, nes jis nk nenusimanė. Kodėl neparašo, kad netik Braždžionytė laimėjo aukso medalius. Visas nuopelnas netam žmogui skirtas.

Jo

Jo portretas
Swarovskis gaminamas Austrijoje ir nieko su Rusija neturi bendro deja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių