Kine debiutuojanti J. Žiogaitė-Butkienė – apie motinystę ir ją išgąsdinusį vaidmenį

  • Teksto dydis:

Likus mažiau nei mėnesiui iki filmo „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ premjeros, aktoriai ir kūrybinė grupė jos laukia su jauduliu ir nekantrumu.

Tačiau vieną pagrindinių vaidmenų filme atliekančiai teatro ir televizijos aktorei Justinai Žiogaitei-Butkienei jaudulys dar didesnis – tai aktorės debiutas kine, dėl kurio dar visai neseniai mama tapusiai moteriai teko įveikti bemieges naktis.

Rugpjūčio 3 dieną didžiuosiuose kino teatruose pasirodysiančiame filme „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ J. Žiogaitė-Butkienė atliko drąsios, impulsyvios ir pašėlusios moters – Gretos – vaidmenį. Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, filmavimo dienos aktorei buvo nelengvos – neseniai susilaukusi dukters Ulos, ji, pasūpavusi dukrelę, naktis dažnai leisdavo filmavimo aikštelėje.

– Darbas šiame filme jums yra pirmas po trumpos pertraukos, ar buvote pasiilgusi vaidybos ir kamerų?

– Vaidybos tikrai buvau pasiilgusi, o čia taip pat buvo pats pirmas mano vaidmuo filme, nes prieš tai vaidinau tik serialuose, o tai skirtingi dalykai. Prie filmo dirbo kur kas didesnė komanda, tam yra skiriama daugiau laiko, pasiruošimas yra kur kas ilgesnis. Ši patirtis paliko įspūdį ilgam – ne tik todėl, kad tai buvo pirmas mano filmas, bet ir dėl filmavimo sąlygų – dienų ir naktų, esant dideliems šalčiams. Tai tikrai įsirėžė į atmintį.

Tos patirtys, tos nemigo naktys, tas suvokimas, kad dabar svarbiausia esi nebe tu pati, o tas mažas žmogus, kuris padiktuoja, kaip viskas turi būti, duoda labai daug.

– Jūsų personažas – tikrai netipinė asmenybė. Greta yra impulsyvi, neurotiška, labai drąsi, mėgsta avantiūras. Kaip reagavote pirmą kartą su ja susipažinusi? Buvo sunku įsijausti į tokį vaidmenį?

– Iš pradžių, tiesiogine to žodžio prasme, Gretos išsigandau. Paskui atsirado kita baimė – kaip man reikės įkūnyti tokio būdo moterį. Vos pradėjus filmuotis vis dar buvo baisu, bet atsidaviau į režisieriaus rankas ir Andrius Žiurauskas buvo tas žmogus, kuris man padėjo surasti Gretą savyje ir sukurti tokį  personažą.

– Aktoriui svarbu kiekviename personaže atrasti dalį savęs?

– Aš manau, kad vienaip ar kitaip, kiekviename personaže galima atrasti dalį savęs. Net jeigu personažas yra neigiamas, jame vis tiek yra kažkas teigiamo ir atvirkščiai. Nors Greta ir yra neurotiška, ji, be jokios abejonės, turi ir kitokių spalvų, kurios atsiskleidžia filmo pabaigoje – ji pasirodo visiškai kitokia, nei buvo didžiojoje dalyje filmo. Galbūt neigiamų jos būdo bruožų aš tiek daug ir neturiu, nesu tokia neurotiška, tačiau dalį savęs visuomet įdedu į kiekvieną vaidmenį.

– Tai pirmasis jūsų vaidmuo kine, ar jaučiate jaudulį prieš premjerą? Ko gali tikėtis į kino salę atėjęs žiūrovas?

– Šios premjeros bijau taip pat, kaip bijau visų premjerų – tiek teatre, tiek serialuose, o dabar jau ir kine. Jaudinuosi, tačiau ir labai laukiu. Nežinau, ko gali tikėtis žiūrovai, tačiau atėję jie tikrai viską sužinos.

– Filmuojantis jums teko įveikti nemenką iššūkį – neseniai tapote mama, rūpinatės maža dukterimi. Kaip motinystė praturtino jūsų gyvenimą, darbą?

– Tiesą sakant, filmuojantis šiame filme teko sutikti kolegų, kurie mane sutikę stebėdavosi, kokia aš pasikeitusi, kaip mane į gerąją pusę keičia motinystė, kad dabar esu kitokia, net mano žvilgsnis kitoks. Aš pati, žinoma, to nepastebėjau, bet sulaukusi tokių pastebėjimų, pradėjau tuo tikėti.

Manau, kad jei Gretos vaidmenį būčiau kūrusi tuomet, kai dar nebuvau Ulos mama, ji tikriausiai būtų visiškai kitokia, nei ji yra dabar. Juk tos patirtys, tos nemigo naktys, tas suvokimas, kad dabar svarbiausia esi nebe tu pati, o tas mažas žmogus, kuris padiktuoja, kaip viskas turi būti, duoda labai daug. Buvo, kai pamaina prasidėjo kokią trečią nakties, o turint mažą vaiką iki to laiko nusnūsti tik kokią valandą, teko eiti filmuotis. Nors ir nemiegotomis akimis, bet pilna širdimi džiaugsmo ėjau į savo pamainas. Tikiuosi, kad tas rezultatas, kuris bus filme, nudžiugins žiūrovus. Man ir pačiai įdomu jį pamatyti.

Naujasis filmas „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ pasakos apie visiems puikiai pažįstamo personažo nuotykius. Nekilnojamojo turto vystymo agentūroje dirbti pradėjęs Robertas galvoja, kad jo gyvenimas puikus, tačiau tuomet jis sutinka Gretą ir gyvenimas pamažu, bet užtikrintai ima verstis aukštyn kojomis. Greta – gražuolė kaip reikiant, tačiau tokio sunkaus charakterio, kad net patį velnią išvarytų iš kantrybės. Robertas visais būdais bando jos atsikratyti, tačiau kuo ilgiau su Greta bendrauja, tuo labiau supranta, kad po kandaus žodžio ir grubaus elgesio kauke slepiasi jautri ir trapi būtybė, kuri tiesiog ieško meilės ir užuovėjos savo sudaužytai širdžiai...

Vaidybinis kino filmas „Moterys meluoja geriau. Robertėlis“ kinuose jau nuo rugpjūčio 3 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių