Vienuolika kino kritiko tatuiruočių

"Tamsos riteris", "Savižudžių būrys", "Karibų piratai". Kino apžvalgininkui bei kritikui Dario Voitukevez – tai ne eiliniai filmai, bet ir kasdien matomi jo kūną puošiantys simboliai. 29-erių metų vyras turi vienuolika tatuiruočių, penkios iš jų simbolizuoja filmus.

Džokeris – mylimiausias blogiukas

Dar 2016 m. pradžioje Dario Voitukevez (tai nuo universiteto laikų lietuvių-lenkų kalbų filologiją baigusio Dariaus Voitukevičiaus slapyvardis) neturėjo nė vienos tatuiruotės.

Tačiau pavasarį beveik pusę kairės jo rankos papuošė Betmeno trilogiją "Tamsos riteris" sukūrusio garsaus režisieriaus Christoferio Nolano personažas Džokeris.

"Džokeris – tai gėrio ir blogio kova tavyje. Įdomu stebėti tą vystymąsi savyje, – aiškino simboliką ir režisieriaus Ch. Nolano kūrybą itin mėgstantis kino apžvalgininkas. – Džokeris, besijuokiantis anarchistas, kovoja su savimi, turi pasaulio viziją. Prisiminkime filmą – net ir geriausią žmogų galima priversti tapti nusikaltėliu, ir atvirkščiai. Mumyse slypi ir gėris, ir blogis."

Neatsitiktinai Džokeris – Dario Voitukevez pats mėgstamiausias visų laikų blogiukas.

Iš vienuolikos Dario Voitukevez tatuiruočių – penkios susijusios su kinu.

Dar keturias tatuiruotes jis suplanavęs iki vasaros pabaigos. Viena jų bus susijusi su kultiniu fantastiniu filmu "Žvaigždžių karai".

"Noriu imperijos ir sukilėlių simbolio, tačiau ramiai apgalvosiu, kas galėtų simbolizuoti šį filmą", – pabrėžė kino kritikas.

Amžinybė amharų kalba

Kas dar puošia vilniečio kūną? Prieš kelias savaites draugė jam ištatuiravo Betmeno simbolį iš trilogijos "Tamsos riteris" – iš tamsos skriejantį šikšnosparnį ir pirmosios "Karibų piratai" dalies medalioną, simbolizuojantį nemirtingumą.

"Domėjausi juo, tai actekų nemirtingumo simbolis. Pamenat, kad  piratai pagrobė lobį ir tapo nemirtingi. Bet nemirtingumas tapo jų prakeiksmu", – pasakojo Dario Voitukevez.

Prisiminkime filmą – net ir geriausią žmogų galima priversti tapti nusikaltėliu, ir atvirkščiai. Mumyse slypi ir gėris, ir blogis.

Jo rankas margina ir filmo "Haris Poteris ir Mirties relikvijos" simbolis – apskritimas su linija bei trikampiu viduje: vyrui patiko prasminga mirties brolių istorija.

Dar dvi tatuiruotės – iš kito itin populiaraus pagal komiksus sukurto filmo "Savižudžių būrys".

Tai dvi, į kasytes plaukus susipynusios ir su lazda filme besišvaisčiusios šviesiaplaukės Harley Quinn emblemos.

Iškart po dvi tatuiruotes besidarantis vyras ant rankų dar turi amharų kalba (oficiali Etiopijos kalba) parašytą žodį "Amžinybė", taip pat simbolinį kryžių ir keturis kortų simbolius ant pirštų – širdį, būgną, kryžių bei vyną.

"Esu azartiškas žmogus ir labai mėgstu žaisti pokerį", – atviravo kino kritikas.

Kai glamonės merginą

Kodėl jį apėmė tatuiruočių manija?

"Tai nėra manija. Labai seniai norėjau tatuiruotės, subrendau tam. Labai patinka simbolika, kinas, kuris yra mano gyvenimo palydovas, – aiškino tūkstančius filmų peržiūrėjęs Dario Voitukevez. – Ir visos jos man yra prasmingos."

Vyrui patinka ir kultinėmis tapusios kino frazės, pavyzdžiui, filme "Krikštatėvis" nuskambėjusi: "Nieko asmeniško. Tai tik verslas."

Tačiau dar keturias tatuiruotes šiemet pasidarysiantis vyras apie kitas negalvoja.

"Kiekvienas turi teisę rinktis, bet man nepatinka visas ištatuiruotas kūnas, – prisipažino jis. – Tikrai nesitatuiruosiu pilvo ir žemiau jo. Ir kitas tatuiruotes taip pat rinksiuosi atsakingai. Jos man kažką simbolizuos. Galbūt ateityje prasmingą gyvenimo įvykį."

Kol kas abi rankas išsitatuiravęs vyras mano, kad tatuiruotėmis dar papuoš savo viršutinę nugaros bei krūtinės pusę: ir priekyje, ir nugaroje jas sujungs vientisa tatuiruotė. "Tai atrodys tarsi gladiatorių šarvai", – teigė Dario Voitukevez.

Paklaustas apie įdomesnes kitų žmonių reakcijas, vyras nusijuokė. "Susipažinau su faina chebra iš Lenkijos. Jie dabar tapo mano draugais, – pradėjo pasakoti kino kritikas. – Išvydę ištatuiruotus rankų krumplius, jie pasakė: "Gražios tatuiruotės, jei tu žaidi pokerį. Jei ne, esi hipsteris – paskutinis lochas."

O viena mergina, išvydusi Džokerį ant Dario Voitukevez kūno, šelmiškai nusijuokė: "Kai glamonėsi šia ranka merginą, ją stebės ir besikvatojantis Džokeris..."



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Jei šitas mulkis yra kino kritikas tai tada Lietuvos kinui atėjo paskutinioji, Vienoj vietoj jis prisistato, kad jis baige lietuvių anglų filologija, kitur, kad lietuvių -lenku filologija, vienur kad peržiūrėjo 10000 filmų kitur prisiminė, kad matė tik 5000 . Net kolegos lryte ji vadina sena ligota parsidavusia infantilia porsitute. Tai kodel kaunadienis apie neaisku tipa raso
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių