Kino premjeros: apsišaukėlis Kalėdų senelis ir egzorcizmo seansas

Po kino premjerų eglute – naujas siaubo trileris „Įsikūnijęs blogis“ ir girtuoklis, keikūnas – tiesiog „Blogasis Santa 2“.

Neįprastas egzorcizmo seansas

Iš daugelio matytų filmų apie egzorcizmą naujas siaubo trileris „Įsikūnijęs blogis“ išsiskiria dviem esminėmis detalėmis. Šį kartą velnias apsėdo ne moterį ir net ne mergaitę, o vienuolikmetį berniuką. O jį iš šėtono žabangų gelbėja neįgaliojo vežimėlyje sėdintis mokslininkas. Daktaras Setas Emberis nenaudoja jokių religinių priemonių ir netiki, kad maldos gali išgelbėti apsėstą žmogų. Jo metodika pasitelkia ypatingus sugebėjimus: jis pats įsiskverbia į apsėstojo žmogaus sąmonę, kad šiam padėtų įveikti galvoje ir kūne tūnančius demonus. Net Vatikano atstovai nevadina Seto apsišaukėliu – atvirkščiai, dažnai naudojasi jo paslaugomis. Bet vyras pats turi daug trūkumų – priklausomybę nuo alkoholio ir problemų su tamsiais pasąmonės gaivalais. O čia dar paaiškėja, kad vaiką apsėdęs demonas kaltas ir dėl paties Seto šeimos tragedijos.

Apsišaukėlis Kalėdų senelis

Amerikiečiai jau seniai įprato šv. Kalėdas sutikti su specialiai šiai šeimos šventei sukurtais filmais, kurių per kelis dešimtmečius susikaupė gyva galybė. Dažniausiai tai būna neatsibostančios pasakos su šventiniu moralu, kurias per televizorių namuose ar kino salėse žiūri tėvai kartu su savo atžalomis. Ir visus tokiomis akimirkomis suvienija bendra tylios šventos nakties dvasia. Bet privalome įspėti tradicinių šeimos vertybių sergėtojus – „Blogasis Santa 2“ tikrai neatsineša gerosios naujienos, kuri pradžiugintų jus pačius ir stebuklais vis dar tikinčius jūsų mažylius. Juk aktoriaus Billy Bobo Thorntono antrą kartą suvaidintas girtuoklis ir keikūnas Vilis Soukas visai nemyli vaikų ir apsimetinėja Kalėdų Seneliu tik dėl puikios galimybės švenčių metu su bendrininku Markusu apiplėšti vaikų labdaros organizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių