Kino premjeros: patrulių kuriozai ir gyvybės Marse paieškos

Prasidėjus tradiciniam festivaliui „Kino pavasaris“ kitų filmų premjeros nublanksta. Visgi žiūrovų palankumo tikisi „Patruliai“ ir „Gyvybė“.

Ar yra gyvybė Marse?

„Mes esame arba vieniši Visatoje, arba ne. Bet kuri iš šių minčių kelia baimę“, – kitados pasakė garsus fantastinės literatūros klasikas Arthuras C.Clarke'as. Ši mintis galėtų būti naujo fantastinio trilerio „Gyvybė“ epigrafas. Gyvybės Raudonąja planeta nuo seno vadinamame Marse ieškojo ir fantastinės literatūros klasikai, ir moderniausiomis technologijomis apsiginklavę NASA mokslininkai. Pastariesiems iš Marso paviršiaus pavyko gauti marsaeigių „Spirit“ (2004 m.) ir „Curiosity“ (2011 m.) padarytas spalvotas nuotraukas ir filmuotą medžiagą, kurioje, deja, jokių užuominų apie gyvybę nėra. Fantastų vaizduotė, aišku, yra kur kas lakesnė už robotų darbo rezultatus, todėl kine galime pamatyti labai keistų dalykų. Pavyzdžiui, filme „Paskutinės dienos Marse“ (2013 m.) amerikiečiai astronautai Marse susidūrė su... zombiais. Jokių panašių kvailysčių „Gyvybėje“ tikrai nėra. Užtai apstu situacijų, kuriose į klausimą, ar žmogus – vienintelė protinga gyvybė mūsų Visatoje, neskubama atsakyti kategoriškai.

N-13

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo kovo 24 d.

Naujieji centurionai

Prieš keturis dešimtmečius, kai amerikietiškų filmų matėme mažai, mūsų ekranuose buvo labai populiarūs „Naujieji centurionai“ – rūsti drama apie Los Andžele dirbančių policininkų kasdienybę. Ypač pavojinga yra patrulių tarnyba, prilygstanti kasdieniam žygdarbiui, nes nugalėti gatvėse vykstančiame kare galima ne tik aklai vadovaujantis įstatymais. Kur kas dažniau nusikaltėliai paklūsta visai ne jiems, o kietai rankai, ypač jeigu joje yra policininko vėzdas arba pistoletas. Panašią situaciją vėliau matėme daug kartų. O dabar ji atgyja smagioje veiksmo komedijoje „Patruliai“. Čia ramų Kalifornijos kelių policijos skyriaus gyvenimą ima drumsti paslaptinga motociklininkų gauja. Jiems sutramdyti metami šviežiai „iškepti“ greitkelių patruliai – dėl begalės kaulų lūžių karjerą baigti priverstas profesionalus motociklininkas Džonas Beikeris ir Frenkas Pončarelas – po priedanga dirbantis ir grandiozinį apiplėšimą tiriantis FTB agentas. Jiedu – tikros priešingybės, bet kaip tik todėl pasmerkti sėkmei.

N-16

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo kovo 24 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių