„Kiti“ – naujų fotografų atradimo žemė

Šiandien per tris uostamiesčio parodų erdves išsiskleis fotografijos projektas "Kiti".

Jo dalyvių fotografijos bus demonstruojamos trijose ekspozicinėse erdvėse – "Kultūrpolyje", Dailes parodų rūmuose bei jo organizatorių būstinėje – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus galerijoje.

Projektu "Kiti" norima pristatyti fotografijos mėgėjus, kurių darbuose pastebima slinktis į kitokį – kūrybinį – mąstymą ir matymą. Fotografų kūryboje tradicija turi itin tvirtas pozicijas. Tai galima aiškiai stebėti Klaipėdos kultūrinėje erdvėje, kurioje vyrauja jau seniai susiformavęs fotomenininkų sluoksnis, jame gana retai prasiveržia nauji kūrėjai.

"Kiti" siekia praplėsti tradicijos ribas ir sudaryti sąlygas pripažintų fotografų gretų pagausėjimui pristatant kūrėjus, kurie kryptingai gilinasi į fotografijos meną, turi susiformavusius savitus kūrybos principus, tačiau retai demonstruoja savo veiklos rezultatus viešai.

Projektui pateiktos 14 autorių kolekcijos gana įvairios. Kūrėjai savo fotografijose analizuoja skirtingus klausimus – vieni tiria chromatinio lauko pokyčių įtaką percepcijai, kiti siekia rasti ar net išmedituoti netikėtą ryšį su kasdienės aplinkos objektais, dar kiti, pasitelkdami kompiuterines manipuliacijas, konstruoja ar rekonstruoja simboliais pakrauto pasaulio vaizdą.

KUR: LFS Klaipėdos skyriaus galerijoje (Tomo g. 7).

KADA: gegužės 7 d. 18 val.

KAINA: nemokamai.

--



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių