Klaipėdos vasaros estradą gelbės E. Dragūnas?

Senutė Klaipėdos vasaros estrada sulaukė vienos ryškiausių Lietuvos žvaigždžių dėmesio. Šiemet grupės SEL lyderis E.Dragūnas jau ketvirtąjį kartą klaipėdiečius kvies į griausmingą koncertą. Tam, kad jau tradiciniu tapęs koncertas galėtų įvykti, prastos būklės estradai reikia remonto. E.Dragūnas siūlosi dalį remonto išlaidų kompensuoti iš savo kišenės.

Senutė Klaipėdos vasaros estrada sulaukė vienos ryškiausių Lietuvos žvaigždžių dėmesio. Šiemet grupės SEL lyderis E.Dragūnas jau ketvirtąjį kartą klaipėdiečius kvies į griausmingą koncertą. Tam, kad jau tradiciniu tapęs koncertas galėtų įvykti, prastos būklės estradai reikia remonto. E.Dragūnas siūlosi dalį remonto išlaidų kompensuoti iš savo kišenės.

Domėjosi estrada

Ketvirtadienį uostamiestyje apsilankė grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas. Šiemet viena skandalingiausių Lietuvos grupių Klaipėdoje jau ketvirtąjį kartą surengs išskirtinio gyventojų dėmesio kasmet sulaukiantį šou, kuriuo pristatys savo naujausią koncertinę programą.

Su miesto vadovu ir Klaipėdos savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmai direktoriumi Alvydu Juozu Lenkausku susitikęs E.Dragūnas aptarė vasaros estrados paruošimą sezonui.

Be šios pirmojo ryškumo žvaigždės estradoje vyks dar bent trys dideli renginiai, tačiau išskirtiniais techniniais parametrais garsėjančios grupės lyderiui parūpo statinio būklė ir galimybės šią vasarą klaipėdiečius sukviesti vėl ten pat.

Būklė – prasta

Menininkas patikino, jog per trejus koncertų rengimo uostamiestyje metus paaiškėjo didžiausi jau tradicine grupės SEL vasaros koncertų vieta tampančios Klaipėdos vasaros estrados trūkumai.

„Estrados būklės yra tikrai ne pati geriausia. Tam, kad renginys įvyktų, reikia įnešti šiokius tokius pataisymus“, – neabejojo grupės lyderis.

Miesto atstovai taip pat pripažino, jog šiuo metu estrada tikrai nepasirengusi, jog ten vyktų koncertas.

Grupės SEL šou įvyks liepos 4 d., kurio metu suplanuota panaudoti ir estrados skliautą, jis, pasak muzikanto, taps visų laikų didžiausių ekranu, kurio dydis gali siekti ir 800 kv. m.

„Tai bus tikrai labai didelis televizorius“, – patikino E.Dragūnas

Pajėgumų nepakanka

E.Dragūnas pastebėjo, kad estrados nuomos kaina yra nedidelė, tačiau dėl menkų jos techninių savybių tenka nuomoti papildomų paslaugų, kurių kaina net keliskart išaugina išlaidas.

Pirmiausia, minėtoje vietoje būtina išspręsti elektros klausimą, mat šiuo metu ten tiekiamos elektros įtampa nėra tinkama tokių techninių iššūkių pažeriančiam renginiui.

Todėl kiekvieno SEL koncerto metu tenka nuomoti bent tris didelius elektros generatorius, kurie užtikrina, jog koncertas vyks sklandžiai.

Pokyčių reikia šiemet

Šiuo metu savivaldybėje jau parengta galimybių studija, kurioje numatomos statinio atnaujinimo galimybės. Kovo pabaigoje Klaipėdos savivaldybės tarybos kolegija turės išrinkti vieną iš keturių pasiūlytų koncepcijos variantų.

Planuojama, kad projektas bus įgyvendinamas tik 2016-aisias, todėl akivaizdu, jog norint, kad vasarą šis objektas nestovėtų apleistas ir jame vyktų renginiai, kai kurių pokyčių būtina imtis dar šiemet.

Apie konkretesnius veiksmus bus galima kalbėti iškart po to, kai apsispręs policininkai. Planuojama, kad pirmiausia reikės numatyti skliauto pritaikymą ekrano reikmėms, didinti elektros, kuri aprūpina estradoje vykstančius renginius, galią, sutvarkyti žiūrovų vietas – atnaujinti suoliukus.

Pastaruosius remontuoti savivaldybė jau bandė imtis, tačiau paaiškėjo, jog už preliminariai skirtą 100 tūkst. litų sumą galima atnaujinti vos kelias eiles suoliukų.

Prisidės savo lėšomis

Todėl ketvirtadienį E.Dragūnas tikino norintis savo lėšomis prisidėti tvarkant vasaros estradą ir užtikrinti, jog vasarą uostamiestį sudrebintų ne tik SEL koncertas, bet ir kiti vertingi renginiai.

„Žiūriu kaip žmogus, kuris ten groja. Žmonės ateina su savo vaikais. Vaikai neturi sėdėti ant vinių“, – kalbėjo E.Dragūnas.

Tiesa, kol kas dar reikia sulaukti ekspertų išvadų, kurie įvertins, kokios sumos, medžiagų bei darbų reikia norint pritaikyti estradą šiemet suplanuotiems renginiams.

Kol kas E.Dragūnas nenorėjo įvardyti ir sumos, kokią planuotų skirti jo esą pamėgtos vietos atnaujinimui, tačiau patikino, jog yra pasirengęs imtis šio sumanymo.

Jau graibsto bilietus

Planuojama, kad šiemet į grupės koncertą susirinks apie 15 tūkst. žmonių.

Kaip ir kasmet dalį bilietų planuojama išdalinti sunkiai besiverčiančioms šeimoms, neįgaliesiems, vaikų namų auklėtiniams bei kitoms socialiai jautrioms grupėms.

Sąrašai ir žmonių mastas esą jau derinamas. Praėjusiais metais muzikantas nemokamai išdalijo apie 850 bilietų. Iškarto po Naujųjų rinkoje jau pasirodė šiųmečio koncerto bilietai. Iš 15 tūkst. jau nupirkta apie 7 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
Daugiau tokiu zmoniu gal ir klaipeda pagrazetu ne vien tik simboliu meridijanu. Galetu ir vasaros estradoje daugiau renginiu surengti.

Esti

Esti portretas
Saunuolis!!!

nu tai ko tylist?

nu tai ko tylist? portretas
Jums svarbu ar nusikeike ar ne...o man svarbu , kiek ligoniuku pagyde jo pinigai. Visi geri darbai sugrizta, del to zmones ji myli,..ka be amsetu pavyduoliai (kurie nesikeikia viesai :) )
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių