Košės diena su vaikais – kulinarijos šedevrai ir linksmos asmenukės

  • Teksto dydis:

„Jie tokie išdykę dažniausiai būna, kai atvyksta svečiai!“ – su šypsenomis veiduose atvykusius svečius pasitiko maltiečių vaikų dienos centro Telšiuose auklėtojos.

Ir iš tiesų – vaikai noriai bendrauja, pasakoja, ką veikia per dienas ir kaip leidžia laiką po pamokų. O kartkartėmis juos vis aplankantys svečiai taip pat praskaidrina jų kasdienybę. Tad, nelaužant tradicijų, Košės dienos proga maltiečių vaikų dienos centre lankėsi ir kartu pramogavo bendrovės „Kauno Grūdai“ atstovės, kurios ne tik supažindino vaikus su grūdais bei košėmis, bet ir atvežė gardžių dovanų.

Kol vieni vaikai po pamokų keliavo į dienos centrą, jame įsikūrė maža košių ruošimo virtuvėlė, kurioje vėliau visi kartu dalijosi savo pusryčių įpročiais ir mokėsi pažinti sveikos mitybos piramidę. Dienos centro auklėtiniai buvo puikiai pasiruošę – beveik visi žinojo, kokius produktus reikėtų valgyti dažniausiai, o kuo smaguriauti rečiau. Ir nors vaikai neslėpė, kad dažnai mėgsta pasigardinti viską cukrumi, tačiau puikiai žino, jog avižines košes valgyti – sveika ir naudinga.

„Jeigu vaikai tiek visko sužino mokykloje ir tai atsimena – išties labai šaunu. Svarbiausia, kad ne tik kalbėtų, bet ir darytų. Vaikams nebuvo sunku įvardyti, kokios košės galima išsivirti, matosi, kad dauguma dalijosi savo patirtimi apie tai, ką patys valgo. Todėl džiugu, kad į košę jie žiūri tikrai pozityviai“, – įspūdžiais dalijosi AB „Kauno Grūdai“ ryšių su visuomene specialistė Reda Radykė.

Po smagios diskusijos vaikai patys galėjo pasigaminti savo svajonių košę – vaikams buvo išdalytos greitai paruošiamos tradicinės avižinės košės indeliuose „Kakė Makė“, kurią jie galėjo pagardinti įvairiomis uogomis ir vaisiais. Po smagių pavakarių vaikai, kupini energijos, išsidalijo svečių atvežtas „Kakės Makės“ dovanas ir toliau tęsė įprastus dienos darbus, bet prieš tai dar suskubo pasidaryti asmenukę.

Per ne vienus bendradarbiavimo metus „Kauno Grūdai“ ir Maltos ordino pagalbos tarnyba jau spėjo daug gerų darbų nuveikti kartu – prieš kiekvieną Rugsėjo pirmosios šventę bendrovės darbuotojai atneša įvairiausių mokyklinių reikmenų, kuriuos maltiečiai vėliau perduoda sunkiau besiverčiantiesiems. Praėjusiais metais Košės dienos proga AB „Kauno Grūdai“ dovanojo 46 tūkst. indelių „Kakės Makės“ košių. O įvairių švenčių proga bendrovės atstovės atkeliauja į maltiečių dienos centrus kartu su kulinarijos dirbtuvėlėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių