Kova dėl tolerancijos tęsiasi – V. Baumilą užsipuolė kaip reikiant

Verslininko Ugniaus Kiguolio, dainininko Vaidos Baumilos ir interneto sensacija vadinamos Monikos Šalčiūtės žodinis karas tęsiasi. Ketvirtadienį savo socialinėje paskyroje Monika antrą kartą kirto V.Baumilai.

Savo "Facebook" profilyje M. Šalčiūtė rašo: "Vaidas tik parodė, kas iš tikrųjų slepiasi po ,,tolerantiško ir kultūringo'' žmogaus kauke. Tai – visai kitas žmogus, negu kokį save pristato. Nieko naujo iš jo neišgirdau, ko neišgirstu iš kitų žmonių, propaguojančių patyčias. Jis tiesiog elgėsi kaip visi – pagavęs pigaus savęs reklamavimo bangą ir apie šią situaciją kalbėjo ištisą dieną. Jo motyvas aiškus. Liūdna, kai vieši žmonės skatina tokius dalykus, bet galbūt aš kažko nesuprantu ir visa tai yra normalu. Tokio tipo žmonės kaip jis, galėtų neapsimetinėti, tuo, kuo nėra ir nevaikščioti su porcelianine šypsena. Galėtų neapsimetinėti, kokie yra tolerantiški – nes taip nėra. Jeigu negerbiam heteroseksualių žmonių gyvenimo pasirinkimų, kaip galime kalbėti apie homoseksualių žmonių gyvenimo pasirinkimus. Tokie žmonės visada lieka tie, kurie kalba, o ne tie, apie kuriuos kalba.

Tai – ne pirmas ir ne paskutinis žmogus kalbantis apie mane tam, kad kalbėtų apie jį. Ir, be abejo, pasirenkama tema iš patyčių pusės, nes dabar taip madinga – pasakyti kažką blogo apie Šalčiūtę (ir visai nesvarbu, jeigu ji daro gerai). O juk Vaidukas pas mus mėgsta vaikytis madas (jeigu suprantate, ką turiu omenyje). Galbūt jo vietoje aš elgčiausi kitaip ir būčiau tikras vyras, užstočiau užgauliojamą merginą, na bet tam reikia būti vyru ir turėti kiaušinius, dėl to buvo pasirinkta lengvesnė išeitis – plaukti pasroviui.

Manau reikia vertinti situaciją ir pasakytą žodį, o ne žmogaus padėtį visuomenėje. Nesvarbu kuo žmogus dirba: kepėju, statybininku, advokatu ar aktoriumi. Jis – žmogus ir turi savo nuomonę, kurią reikia gerbti, o ne griebtis patyčių, vertinti situaciją ne objektyviai, "veliant" asmeniškumus ir socialinę padėtį. Žmonės įpratę matyti kitus, matyti kitų klaidas ir jas pritaikyti palankioje situacijoje, tačiau visada pamiršta apie pačio savo klaidas. Taip jau yra, visi mes matome tai, ką norime matyti.

Vaidai, Tu nesi įgavęs tokios privilegijos, žmonėms nurodinėti, ką gyvenime pasirinkti, ką mėgti, ko nemėgti, ką sekti ir ko nesekti. Kiekvienas žmogus pasirenka tai, ką nori pasirinkti ir joks kitas žmogus neturi teisės tam nurodinėti, tame tarpe ir tu. Pradėkime gerbti visų žmonių pasirinkimus, tiek heteroseksualų, tiek homoseksualų.

P.S. Tikrai nebuvo tikslo su kažkuo pyktis ar veltis į tokio tipo diskusijas. Nusprendžiau, kad negalima leisti lipti ant galvos, nei man, nei man brangiems žmonėms. Dar kart pakartosiu, nereikia ieškoti kieno tiesa, reikia ieškoti tiesos. Gražios dienos."

Dar piktesnis po poros valandų viešumą pasiekęs buvo verslininko U. Kiguolio atsakas. Savo socialinio tinklapio "Facebook" profilyje kelis atsiliepimus apie toleranciją bei šeimas jis rašė trečiadienį ir ketvirtadienį. Tačiau sulaukęs V. Baumilos įžeidimo, šįkart verslininkas pratrūko: "Labai norėjau parašyti piktą pasisakymą, bet... Išsimiegojau ir nusprendžiau, kad "mazgotės", vadinantys save žymiais muzikantais, bet neišlipantys iš skolų, yra neverti tiek daug mano dėmesio. Galėčiau daug pasakoti apie tokių artistų potraukį narkotikams, abejoms lytims, begalinę aroganciją ir chamiškumą, bet kam to reikia, laikas visada viską sustato į vietas.

Šį kartą paskaičiau komentarus viešuose straipsniuose, pasirodo nėra taip blogai, kaip atrodo. Žmonių, suprantančių, kad žemos moralės "tipelis" leidžia sau per daug, yra gerokai daugiau, nei aklų ir kurčių jo fanų.

Norėčiau kreiptis atskirai į homoseksualus. Kad ir kaip save vadinantys žymiais žmogeliukai mane bandytų su jumis supriešinti, aš neturiu jums nei baimės, nei neapykantos. Aš gerbiu jus ir jūsų pasirinkimą. Belieka jums tik gerbti manąjį. Galima vadinti mane kaip nori, nuo to aš nepasidarysiu kažkokiu kitokiu, nei esu.

Išduosiu jums paslaptį, ką reikia padaryti, kad jus gerbtų ir toleruotų.

1. Nesisvaidyti aštriais pareiškimais, nevadinti žmonių homofobais vien dėl to, kad jie gimė nuskriaustais gamtos heteroseksualais. Sudegusio cirko artisto pareiškimai puikus pavyzdys, kaip nereikia kiršinti ir skaldyti visuomenės.

2. Nereikia tos mūsų mažytės grupelės išsigimėlių, tradicinės šeimos sergėtojų, vadinti kvailais "urodais".

3. Nereikia cituoti nejuokingų humoristų, kurių humoras yra tyčiojimasis iš pašnekovų. Nemačiau nė vieno homoseksualaus asmens, kuris būtų išsilavinęs, subrendusi asmenybė be kompleksų, kuris visam pasauliui rėktų apie savo orientaciją. Tai daro tik kompleksuoti žmonės.

Apskritai nereikia jaustis kažkuo išskirtinesniu, nei bet kuris kitas mūsų mažytės planetos žmogelis. Nereikia prievarta lįsti kitiems į akis.

4. Nereikia nusispjaut į žmones, tikinčius Dievo sukurtomis vertybėmis.

5. Nebūkite kaip juodaodžiai, kuriems baltaodžiai visada kalti, kai kas nors vyksta ne taip juodaodžių gyvenime.

Jei bent tiek sugebėsite, būsite gerbiami bei toleruojami. "M.A.M.A" apdovanojimai puikiai parodė, kokie homoseksualai yra verti pagarbos, o kokie ne."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supratau

Supratau portretas
Tai čia komunizmo vėliava rašo vėjus tokiems kaip aš-nu kurie neturi fuckeboko, tipo kas ten nestradalina- tai pasiskaitykit čia. Potui man tie pederastai, lai gyvena sau, ir deja, nesidaugina.

siaip

siaip portretas
kas ta Salciute - dainininke, sokeja, projektuotoja, IT specialiste, kas?

apsivemsiu

apsivemsiu portretas
Salciutes vasara daugiau nieko !!! Nabagai visi, niekas demesio neskiria, as auprantu visiem vasara, visiem atostogos, bet duot laisve sitiems eteryje irgi neiseitis, pradedu bijot ysijungt tv
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių