L. Mažylis rado aktą, o A. Bumblauskas atrado L. Mažylį

Šalyje netyla kalbos apie Berlyne rastą Vasario 16-osios aktą ir šį žygdarbį atlikusį profesorių Liudą Mažylį. Kol vieni džiaugiasi ir švenčia, kiti ėmė internete šaipytis iš dviprasmiškai pasisakiusio istoriko Alfredo Bumblausko.

Vilniaus universiteto profesorius A. Bumblauskas viename interviu teigė, jog rastas Lietuvos nepriklausomybės aktas gali būti ne originalas, o tik posėdžio protokolas. Taip pat pabrėžė, kad lig šiol nėra nieko girdėjęs apie Vytauto Didžiojo universiteto profesorių L. Mažylį.

„Girdėjau tiek, kiek jūs sakote. Pasitikiu tais žmonėmis, kurie yra archyvų liūtai, – Vytautas Žalys, Zenonas Butkus, Algimantas Kasperavičius. Dabar ateina tipas, apie kurį nesu girdėjęs ir sako, kad jis atrado. Nieko nesuprantu, neskubu sakyti, gal… Šiuo atveju negaliu pasmerkt, nuvertint, galbūt. Šiuo atveju man keistoka“, – sakė A. Bumblauskas.

Netrukus socialiniuose tinkluose pasipylė aštrūs komentarai:

"L. Mažylis atrado aktą, o Alfredas Bumblauskas atrado Mažylį."

"Keista, kaip profesorius dar nepasakė: kas tas VDU, tokio negirdėjau, juk viskas vyksta tik VU".

"Užgavo vyriausiojo Lietuvos istoriko savimeilę ir prasiveržė pavydo jausmas, jam nežinomam, kažkokiam "mažyliui"..."

"Susinervino žmogus. Ir labai suprantu. Kaip grybautojas, kuriam iš po nosies ką tik nupjovė didžiausią baravyką..."

"Įtariu, A. Bumblauskas būtų suorganizavęs daug tūkstančių iš biudžeto kainuojantį projektą tam dokumentui rasti."

"Tikri istorikai sėdi archyvuose, žymūs – televizijoje"

Vilniaus universiteto profesorių stojo ginti televizijos laidų prodiuseris Laurynas Šeškus. Jis savo feisbuko paskyroje pasidalijo vieno portalo nuoroda ir pakomentavo: „Gerai ir iš arti pažįstu profesorių. Ir alų kartu gėriau, ir apie viską kalbėjęs esu. Ir linksmą mačiau, ir rimtą. Žodžių derinys "tas tipas", jo lūpose nėra menkinantis ar žeminantis. Galėjo dar pasakyt ir "tas šmikis". Ir tai greičiausiai pasakyta su nuostaba ir susižavėjimu.

Kandžių replikų sulaukė ir milijoną eurų už valstybei grąžintą Lietuvos nepriklausomybės aktą pažadėjęs koncerno "MG Baltic" direktorius Darius Mockus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Alfredas Bumblauskas teisus

Nieko gero

Nieko gero portretas
Jau kalba zmogaus, tai tragedija. Atsirado " tipas", galiu " pazeminti" Gal jis jauciasi Dievu, kad gali kitus zeminti. Nera zodziu ir tokie mazvaikiai kitus po to moko.

gimė

gimė portretas
naujas posaqkis-"Nebūk Bumbliauskas, nebambėk ir nepavydėk, kai visa Lietuva džiaugiasi."
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių