Labdaros koncerte E. Daugėlaitė – ir vedėja, ir dainininkė

  • Teksto dydis:

Televizija turi nepaprastą galią – jei ne ji, kaunietė senjorė Onutė šiandien nakvotų gatvėje, o 91-erių Stanislava iš Klaipėdos gal niekada taip ir nepabuvotų  išsvajotoje sanatorijoje. Filmuotuose siužetuose apie jas išgirdę geros valios LRT televizijos žiūrovai suskubo į pagalbą, ir šiandien abi senolės gali džiaugtis: viena jau kraunasi daiktus vykti į sanatoriją, kitą, giminaičių metamą iš namų, priglausti pasisiūlė ne vienas geradarys.

Šioms senolėms pasisekė, jas nufilmavo televizija, o kiek yra tokių, į kurių duris jau mėnesius niekas nesibeldė? Kurie gauna, pavyzdžiui, 390 litų pensiją, neturi nė vieno artimo žmogaus, o karšto maisto skonį jau spėjo pamiršti...

Šiuo metu Lietuvoje yra per 700 tūkst. pagyvenusių žmonių, iš jų 150 tūkst. – vyresni nei 75 m. Kiek iš jų vieniši ir gyvena skurde, niekas nėra suskaičiavęs. Tačiau du tūkstančiai vienišų senelių gali džiaugtis, buvę atrasti – tiek jų visoje Lietuvoje globoja Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT).

Keliais iš jų maltiečiai galės pasirūpinti – lankyti su geru žodžiu, karšta sriuba ir sauso maisto daviniais – kitais metais, priklauso nuo LRT televizijos žiūrovų, galinčių paaukoti kilniems tikslams iškilmingame labdaros koncerte-telemaratone „Maltiečių sriuba“. Jau 9-ąjį kartą maltiečių rengiamas labdaros koncerto tiesioginė transliacija per LRT televiziją – šį penktadienį, lapkričio 28 d. 21 val. 

„Neieškok šulinių, neieškok, šuliniai – mes tai patys, mes ir gilūs, ir seklūs, bet viduj kartais būnam šalti, neieškok šulinių, nesakyk, kad senas – išsekęs, o kur naujas vanduo – ten gardus...Neleiskim senam šuliniui išsekti... Padėkim tam, kuriam reikia mūsų pagalbos, kuris jaučiasi vienišas, padėkim tam, kuris dėl to kenčia, padėkim šituos šulinius pripildyti tikėjimo, vilties ir meilės“, – filmuotame siužete savo mamos eiliuotais žodžiais kviečia Loreta Sungalienė, prie akcijos prisijungianti jau ne pirmus metus...

 

„Kol mes jauni, kol gyvename skubančiame pasaulyje ir bandome suspėti su juo, net nesusimąstome, kas bus ateityje, kokia bus senatvė... Gal joje bus pilna vienatvės, o gal priešingai – mes būsime apsupti žmonių? Viskas priklauso nuo aplinkos, o aplinka esame mes. Tad kartais ištiesta pagalbos ranka, pasiūlytas kavos puodelis, sriubos lėkštė praskaidrins kažkam gyvenimą, o tai niekuo nekainuoja“, – sako koncerto vedėja, LRT žurnalistė Eglė Daugėlaitė.

Jos partneris šių metų telemaratone – aktorius Dalius Mertinas.

Savo dainomis atverti gerumui širdis tiesioginės transliacijos metu kvies Alytaus ir Kėdainių chorai, Edgaras Lubys, Evelina Sašenko, Asta Pilypaitė, Gediminas Storpirštis. Koncerto vedėja, „Dainų dainelės“ laureatė Eglė Daugėlaitė ir Dalius Mertinas taip pat rengiasi muzikinei staigmenai – jie atliks Andriaus Borisevičiaus dainą kartu su vaikų muzikos studijos „Džimba“ dainininkais.

Labdaros telematonas „Maltiečių sriuba 2014“ – penktadienį, lapkričio 28 d. 21 val. per LRT televiziją: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių