Legendinis kino aktorius O. Sharifas serga sunkia liga

  • Teksto dydis:

Egipte gimęs garsus Holivudo aktorius Omaras Sharifas (Omaras Šarifas), sukūręs vaidmenų „Oskarais“ apdovanotose ir kino klasika tapusiose juostose, tokiose kaip „Arabijos Lorensas“ (Lawrence of Arabia) ir „Daktaras Živago“ (Doctor Zhivago), serga Alzheimerio (Alcheimerio) liga, antradienį pranešė jo agentas.

83 metų garsenybė yra prižiūrimas savo giminaičių Egipte, kur jis gyvena.

„Jam prieš kurį laiką buvo diagnozuotas Alzheimeris, – naujienų agentūrai AFP sakė aktoriaus agentas Steve'as Kenisas (Stivas Kenisas). – Tai sunki liga, tad jis negalėjo imtis jokio darbo daug mėnesių.“

„Jis globojamas savo šeimos“, – pridūrė agentas.

S.Kenisas patvirtino žinią, kurią pirmiausiai paskelbė Ispanijos dienraštis „El Mundo“, citavęs aktoriaus sūnų Tareką (Tariką).

Charizmatiškas, dailios išvaizdos ir puikiai lošiantis bridžą O.Sharifas šiuo metu ilsis savo namuose Egipte, rašo JAV dienraštis „Los Angeles Times“.

1932 metais prekiautojo mediena šeimoje Egipto antrajame didžiausiame Aleksandrijos mieste gimęs O.Sharifas 1963 metais buvo nominuotas JAV Kino akademijos apdovanojimui už Šerifo Alio vaidmenį filme „Arabijos Lorensas“.

Anglų, arabų, ispanų, italų, graikų ir prancūzų kalbas mokantis aktorius taip pat pelnė „Auksinio gaublio“ apdovanojimus už vaidmenis filmuose „Arabijos Lorensas“ ir „Daktaras Živago“.

O.Sharifas, augęs kaip katalikas, bet vėliau atsivertęs į islamą, aktoriaus karjerą pradėjo 6-ame dešimtmetyje, o savo svarbiausius vaidmenis sukūrė 7-ame dešimtmetyje. Jis taip pat vaidino 1968 metų filme „Juokinga mergiotė“ kartu su Barbra Streisand (Barbra Streizand).

O.Sharifui 1992 metais buvo atlikta triguba širdies kraujagyslių šuntavimo operacija, o 1994-aisiais jis patyrė lengvą infarktą, rašo kino enciklopedija IMDb. Anksčiau jis surūkydavo 100 cigarečių per dieną, bet atsisakė tabako po tos operacijos.

Šių metų sausį O.Sharifo buvusi žmona aktorė Faten Hamama mirė būdama 83 metų – po septynis dešimtmečius aprėpusios karjeros, suvaidinusi beveik 100 filmų kartu su Egipto kino pramonės meistrais. Ji buvo palaidota savo šeimos kapinėse Kaire.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių