Liepoja: nebrangus kurortas vertinantiems ramybę

Lietuviams, kuriems nepatinka Palangoje įprastas žmonių šurmulys, per vasaros atostogas vertėtų apsilankyti vos už 70 kilometrų nuo Palangos esančiame Latvijos kurorte Liepojoje.

Išsinuomoti butą - nebrangu

Trečias pagal dydį Latvijos miestas įsitaisęs tarp Baltijos jūros ir Liepojos ežero. Kainos Liepojoje  tikrai nesikandžioja, paplūdimys – didžiulis ir pustuštis.

Išsinuomoti butą ar kambarį Liepojoje nėra brangu. Pačiame miesto centre, šalia Petro turgavietės, vieno kambario gerai įrengtą butą pavyko išsinuomoti už 30 eurų parai. Butas – neseniai renovuotame name, su naujais baldais. Jį pasiūlęs Latvijos rusas teigė, kad išvykimo dieną butą atlaisvinti ir raktus atiduoti reikėtų iki 12 valandos. 

Pasiteiravus, ar galima būtų palikti krepšius iki vakaro, vyras pareiškė: „Jei niekas neužsisakys buto, galėsite jame likti iki jums reikiamos valandos“.

Naujų nuomininkų neatsirado. Vakare susiruošus išvažiuoti ir paskambinus butą išnuomavusiam vyrui, kad atvyktų pasiimti rakto, jis ramiausiai paaiškino: „Pakiškite raktą po durų kilimėliu“.  Visiškas pasitikėjimas...

Šis vyrukas atvykimo dieną pasakojo, kad Liepojoje atostogauja labai daug lietuvių. „Jei ko nors nežinosite, gatvėje galite drąsiai klausti savo kalba – didelė tikimybė, kad užkalbintieji bus jūsų tautiečiai“, - juokavo jis.

Lietuviškai šnekant Liepojoje girdėjau dažnai – ir gatvėse, ir paplūdimyje.  Tačiau kur kas dažniau skambėjo rusų kalba. Nenuostabu, nes nemaža dalis šio miesto gyventojų – rusakalbiai. Teko užkalbinti nemažai žmonių. Tik vienas jų nesuprato rusiškai –  uogas turguje pardavinėjęs jaunas vaikinas.

Paplūdimys - pustuštis

Antradienį ir trečiadienį Liepojoje švietė saulė, tačiau paplūdimyje matėsi stebėtinai mažai žmonių.  Arti jūros niekas nesikaitino, poilsiautojai buvo įsitaisę netoli kopų arba kopose.  Taip yra todėl, nes pučia stiprokas vėjas – Liepoja ne šiaip sau vadinama vėjų miestu.  Vėjas juntamas ne tik prie jūros, bet ir mieste.

Kur gražesnės kopos – Palangoje ar Liepojoje? Palangoje. Tačiau Latvijos kurorte kur kas daugiau erdvės, žmonės neguli vienas visai šalia kito.

Liepojos paplūdimyje yra labai daug biotualetų. Palanga tuo pasigirti negalėtų.

Jūros pakrantė Liepojoje daugelyje vietų aplipusi dumblu, ypač  nuo molo pusės.

Ankstų rytą prižadindavo ne žadintuvas, o kirų klyksmas. Paukščiai skraidydavo prie pat praviro lango, todėl tekdavo jį uždaryti, nes keltis 6 val. ryto nesinorėjo.  Teko stebėti, kaip prie kaimynystėje esančio virtuvės lango atskridęs kiras kaulijo maisto. Sulesęs jis vėl kišdavo snapą prie lango, kol šis prasiverdavo ir išlindusi moteriška ranka numesdavo trupinių.


Šiame straipsnyje: LiepojaLatvijaLatvijos kurortas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidmantas

vidmantas portretas
Liepoja ramus miestas...yra uostas..kopos..tramvajus..poilsio namai.vasara maziau poilsiautoju
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių