Lietuvio kelionė per 30 šalių: įsiminė Himalajai ir darbas Pekino vaikų darželyje

Daugelis Europos šalių, Iranas, Kazachstanas, Kinija, Šiaurės Korėja, Mongolija, Laosas, Nepalas, Kambodža, Vietnamas – tai tik dalis valstybių, kurias tris metus keliaudamas aplankė keliautojas Aurimas Seilius. Kaunietis tikina, kad ši kelionė visų pirma vertinga ne dėl vietų, o dėl sutiktų žmonių, taip pat buvo įdomu „perlipti per save“ ir užsiimti sau labai neįprastomis veiklomis, pavyzdžiui, vaikų darželyje Kinijoje.

2014 metų liepą išvykęs Aurimas per tris metus aplankė apie 30 šalių. Daugiausiai jų – Azijoje. Šio įspūdingo nuotykio priežastys paprastos – rutina ir kasdienybė. Pasak jo, šių dalykų tikrai nebuvo kelionėje.

„Planuoti nustojau po 2–3 savaičių. <…> Kaip atrodė mano diena? Sunku pasakyti, kiekviena buvo vis kitokia“, – sako Aurimas, daugiausia keliavęs su pakeleivingais automobiliais ir nakvojęs palapinėse.

Anot keliautojo, iš vietovių jam labiausiai įsiminė didingi Himalajų kalnai, o, kalbant apie žmones, labiausiai atmintin įsirėžė Indijos gyventojai.

Aurimas prisimena, kaip keliaujant Azijoje jam tekdavo išbandyti ir tokių veiklų, apie kurias anksčiau jis niekada nebūtų pagalvojęs.

„Tai buvo darželio prižiūrėtojo darbas. Su mažais vaikais, Kinijoje, ir tie vaikai buvo korėjiečiai. Sekėsi neblogai, po to sunku su jais buvo išsiskirti“, – su šypsena prisimena keliautojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių