Lietuvių muzikantai teigia išradę naują muzikos stilių

  • Teksto dydis:

Prieš pusmetį įvyko esminis muzikos grupės „Solo ansamblis“ lūžis – kardinaliai pasikeitė grupės muzikos stilius. Iki tol atlikdavę dainas, artimas dainuojamajai poezijai, muzikantai pasuko elektroninės ir indie muzikos kryptimi. Grupės vokalistas Jonas Šarkus juokauja, kad eksperimentuodami savo repeticijų salėje jie išrado naują muzikos stilių – indie troniką. Kuo šis stilius ypatingas, žinomiausios televizijos internete TV3 Play laidoje „Muzikinis cechas“ pasakoja patys „Solo ansamblio“ nariai.

Pasak indie tronikos atlikėjų, naujas, visiškai kitokios muzikos etapas jiems nebuvo netikėtas, apie muzikos stiliaus kitoniškumą minčių kildavo nuolat. Kadangi visi grupės nariai dirba teatre, iš pradžių jiems buvo artima lengvesnė, teatrališkų elementų turinti muzika. Vėliau atsirado poreikis atskirti nuo teatro pomėgį kurti muziką. „Dabartinė mūsų kūryba yra ištisa eksperimentinė kelionė, kai visi kartu pasineriame į kūrybinį procesą ir ieškome naujų skambesių“, – sako J. Šarkus.

Su nauja kūrybos banga pailgėjo ir „Solo ansamblio“ dainos. „Mūsų naujos dainos pasiduoda elektroninei muzikai būdingam vystymosi principui. Natūralu, kad ilgėja kūriniai, nes ir visa elektroninė muzika stovi ant ilgesnių nei įprasta kūrinių pagrindo“, – sako V. Leistrumas.

Jų raudonųjų klipų serijos dainos yra net penkių minučių trukmės, tačiau tai tik dar labiau leidžia įsijausti į kuriamą muzikinę istoriją. Grupės nariai mano, kad „Solo ansamblio“ kūrybą publika suvokia dvejopai: vieniems tai sunki vertikali kelionė, kitiems – lengvas pasivaikščiojimas per skambesius.

Pasak J. Šarkaus, indie ir elektroninė muzika grupę domino jau seniai. Šiems muzikos stiliams norėjosi priderinti gilius, ne paviršutiniškus tekstus, kuriuose klausytojai galėtų atrasti didesnę prasmę.

Anot jo, tai tarsi tam tikras kodas, kurį norint nulaužti kartais kūrinį reikia klausyti net kelis kartus. Naujos kūrybos tekstuose gausu metaforiškų įžvalgų, lengvos filosofijos – čia nei vienas klausytojas neras paviršutiniškumo, itin lengvo turinio. Dainas daro išskirtines ir muzika, pripildyta gyvų instrumentų ir specifinių elektroninių skambesių.

Ketvertukas juokiasi: eksperimentuojant su muzika kyla įvairiausių idėjų. „Muzikinio cecho“ laidą apie grupę „Solo ansamblis“ žiūrėkite kada tik Jums patogu per TV3 Play.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių